Wat te doen vandaag? Huishoud dagje

Lees dit artikel om nog meer uit je huishoud dag te halen.

Door de redactie

Het huishouden is helaas iets waar je tijd voor moet maken. Het huishouden gaat niet vanzelf, maar soms heb je van die dagen dat je je er gewoon volledig op kunt storten, en dan kan een to-do-lijst wel eens handig zijn. Zo kun je alles gemakkelijk langslopen en weet je precies wat er te doen en al gedaan is. Hieronder vind je wat werkzaamheden die je op zo’n schoonmaak dag zou kunnen doen.

De wasmachine

Om te beginnen is de wasmachine erg belangrijk om te onderhouden. Toch moet je de wasmachine niet alleen schoonmaken wanneer je ook bezig bent met de rest van het huis. Deze machine heeft namelijk regelmatig aandacht nodig. Eigenlijk is het ook best simpel, want je kunt een wasmachine reinigen door een lege was te draaien met speciaal voor de machine bedoeld reinigingsmiddel. Een mix van azijn en baking soda werkt ook goed.

Als je dit toevallig al in huis hebt, komt dat goed uit. Daarnaast moet je de rubberen wand van de deur niet vergeten, want hier kan schimmel ontstaan door al het vocht dat blijft hangen. Met een normale doek kun je deze wand gewoon vegen.

Bedden

Ook is het handig om de bedden te controleren. Vaak is het alleen dat je de lakens verwisselt, maar op een gegeven moment is dit niet meer voldoende. Je kunt het matras gewoon stofzuigen, en het is goed om dit na een aantal maanden te herhalen. Daarnaast zijn er ook bekledingsreinigers die ervoor zorgen dat je matras er weer zo goed als nieuw uitziet.

Wel moet je erop letten dat alles goed gedroogd is voordat je er weer nieuwe lakens omheen doet. Als je je matras niet schoonmaakt, kunnen stofmijten zich ophopen. Ook kun je last krijgen van allergenen of nare geurtjes.

Koffiezetapparaat

Nog zoiets waar je misschien niet al te snel aan denkt. Om een koffiezetapparaat schoon te maken, kun je water en azijn mengen. Je kunt het apparaat laten draaien en daarna goed afspoelen. De pot die je eventueel hebt, kun je ook meenemen. Waarschijnlijk zal deze niet al te vies zijn, omdat je deze na iedere keer al omspoelt met water. Voor de filter zou je ook afwasmiddel kunnen gebruiken.

Dit zorgt ervoor dat je alle koffieresten zo goed mogelijk verwijdert.

Koelkast

Een koelkast kan erg snel vuil worden, omdat er natuurlijk van alles in ligt. Soms kun je ook vergeten wat er allemaal nog in staat, en dat maakt het niet beter. Nadat je de koelkast hebt geleegd, kun je met een mix van water en afwasmiddel alles grondig schoonmaken. Gebruik hiervoor lauw water en een doek. Ook de lades kun je eruit halen om zo helemaal bij de hoekjes te komen.

Vergeet niet om de koelkast af te drogen voordat je de etenswaren en drinkwaren weer terugzet.

Er zijn dus een aantal apparaten die je op een huishoud dagje even grondig moet schoonmaken.

Succes!