Wat te doen in Venray

Lees alles over Venray

Venray is een plaats in de provincie Limburg. Venray ligt vlak naast Nijmegen en Venlo.

Wat te doen in Venray

Wil je een mooie plaats in Limburg ontdekken? Ga naar Venray! Venray heeft meerdere bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn. Wandelend langs de vele wandelroutes leer je de regio goed kennen. Of trek de natuur in!

In Venray kun je onder andere wandelen in het Odapark.

Bezienswaardigheden in Venray

Venray heeft diverse kloosters, kerken en kapellen die je zeker even moet bezoeken. In het centrum tref je aan de Grote Markt de Sint-Petrus’ Bandenkerk uit 1475. en het Oude Raadhuis uit 1885. Deze prachtige gebouwen hebben een rijke historie. Ook de monumenten in de stad en omgeving hebben ieder een eigen verhaal.

Kom alles te weten over Venray in het Venrays museum. Geniet volop van kunst en cultuur in Venray. Venray heeft een groot aanbod voor je! Diverse concerten tot aan exposities.

Iedere maand selecteert Venray Bloeit in samenwerking met Cultura Venray de drie cultuurhighlights van die maand. De highlights variëren van toneelvoorstellingen tot aan bijzondere filmavonden, en van muziekconcerten tot aan kunstexposities.

Lees er alles over op Venray bloeit!

Winkelen, eten en drinken in Venray

Venray heeft een breed aanbod aan winkels, gezellige boetiekjes in het centrum. Shop till you drop in Venray! uit geshopt? Of gezellig een drankje doen? In Venray zijn tal van gezellige cafés, restaurants en diverse eetgelegenheden. Je kunt er terecht voor een lekkere kop koffie een biertje, glas wijn maar ook jezelf trakteren op een lekker ijsje of borrelplankje.

Ga zodra het zonnetje schijnt naar de vele terrassen in Venray, daar kun je dan heerlijk genieten van de zon en de gastvrije feeling. Het centrum van Venray bruist van gezelligheid!

Evenementen in Venray

Venray bruist van de energie! Verblijf je een paar dagen een weekend of hele vakantie in Venray, je zult je er niet vervelen!

Iedere maand zijn er vele evenementen in Venray. Van braderieën en sport evenementen maar ook leuke muziek en culturele evenementen zijn er volop in Venray. Trek er op uit de natuur in voor een actief uitje. Creatievelingen kunnen leuke workshops volgen of ga met de kinderen naar de kinderboerderij of speeltuin of zwembad.

Venray verveelt nooit!