Wat te doen in Renesse

Bezoek de Zeeuwse badplaats Renesse.

Renesse is een dorp in de provincie Zeeland. Renesse ligt aan de Kop van Schouwen op Schouwen-Duiveland. Renesse is een klein dorpje, maar groots in zijn bekendheid! In de zomermaanden is Renesse een toeristische trekpleister!

Wat te doen in Renesse

Renesse dankt haar bekendheid aan de duinen en het strand. De vele wandelroutes en omgeving zorgen jaarlijks voor veel bezoekers naar deze badplaats in Zeeland.

Renesse aan Zee

Het zandstrand is ruim 15 kilometer! Het zwemwater is van uitstekende kwaliteit wat daarom ook zorgt voor de vele bezoekers jaarlijks naar het strand. Het is er echt genieten! Bij de vele strandpaviljoens kun je heerlijk loungen en genieten van de heerlijkheden en de vele drankjes.

Renesse is niet alleen in de zomer mooi. Alle jaargetijden zijn prachtig! Als je een echte waterrat bent, dan kun je in Renesse je hart op halen. Je kunt er volop windsurfen, kitesurfen, vliegeren, zwemmen en vissen! Neem je hond ook zeker mee naar Renesse en wandel urenlang over het strand!

Toeristendorp Renesse

Tijdens de zomermaanden zijn er vele activiteiten in Renesse. De wekelijks markt in het centrum, de gezellige winkeltjes en de vele terrassen nodigen je uit voor een gezellige dag in Renesse. Veel jongeren zijn in de zomermaanden ook graag in Renesse. Je kunt er tot in de late uurtjes leuke feestjes meemaken!

Uiteraard kun je in Renesse ook heerlijk eten. De verschillende restaurants en brasserieën nodigen je er graag uit! Ook is er jaarlijks een kermis in het dorp en vind je Renesse een aantal bijzondere kunstgalerijen en musea.

Traditioneel feest Straorijden in Renesse

Het eeuwenoude Zeeuwse traditie ‘strao riën‘ of te wel Straorijden is een ware publiekstrekker! Het is een jaarlijks terugkerende boerenfeestdag wat je kunt zien in onder andere Renesse maar ook in Burgh-Haamstede, Ellemeet, Noordwelle, Scharendijke en Serooskerke. Dit evenement met Zeeuwse paarden moet je zeker mee maken als je in Zeeland bent! Stroarijden is erkend als immaterieel cultureel erfgoed.

Vlakbij Renesse is de historische plaats Zierikzee. Een combinatie van een dag uit in deze plaatsen is een echte aanrader!

Ontspan in Renesse en geniet van de natuur en de omgeving!