Wat te doen in Zierikzee

Bezoek monumenten stad Zierikzee.

De stad Zierikzee ligt in de provincie Zeeland. Zierikzee spreken ze in Zeeland uit als Zurrikzeê. In 1248 kreeg Zierikzee de stadsrechten van Graaf Willen II van Holland. Vanaf 1997 werd Zierikzee onderdeel van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Wat te doen in Zierikzee

Zierikzee is een echte monumentenstad. Meer dan 550 monumenten zijn een bezienswaardigheid waar veel toeristen jaarlijks naar toe gaan.

Ben je in Zierikzee dan moet je zeker alles leren over de geschiedenis van deze stad in Zeeland! Bezoek dan zeker de Sint-Lievenmonstertoren. Het is de hoogste toren van de stad, je kunt hem niet missen! De inwoners noemen deze toren ook wel de Dikke Toren.

Maar bezoek ook zeker de Molens en de Nieuwe Kerk. In het Stadshuis van Zierikzee is het Stadhuismuseum Zierikzee gevestigd, hier kom je alles te weten over de geschiedenis van Zierikzee.

Verblijf in Zierikzee

Wil je een aantal dagen naar deze gezellige Zeeuwsestad? In Zierikzee zijn meerdere mogelijkheden. Je kunt naar een Bed & Breakfast, hotel, pension, of naar een vakantiewoning ook kun je er naar een camping gaan.

Ontdek Zierikzee

Ga zelf op ontdekking in Zierikzee of ga mee met de Stadsontdekkingstocht met een gids. Uiteraard kun je ook op de fiets de omgeving ontdekken. Langs alle mooi panden en monumenten tref je ook de leukste winkeltjes in het centrum. Uiteraard tref je er ook gezellige terrassen voor een hapje en een drankje.

Uitgebreid dineren? Dat kan ook in Zierikzee! In het centrum zijn leuke restaurants, brasserieën te vinden. Wil je een simpel gerecht of uitgebreid dineren. Vis staat vaak op het menu, maar uiteraard kun je er ook vegetarische gerechten en vlees gerechten krijgen. Vergeet de delicatesse niet! Eet uitgebreid mosselen, bijvoorbeeld bij Proef Zeeland.

Bezoek ook de haven van Zierikzee! De haven was vroeger erg belangrijk voor de inwoners van Zierikzee. Zo verschafte het veel werk en was er ook veel handel van de visserij. In de haven kun je een terrasje pakken en in de Museumhaven Zeeland alles over de historie te weten komen over de haven.

Ga mee met de rondvaart en ervaar hoe het eeuwen geleden moet zijn geweest! Bewonder de historische schepen in de haven van Zierikzee.

Hou je van wandelen of fietsen of trek je er graag op uit te paard? In de uitgestrekte natuur gebieden kun je niet verdwalen maar wel verwonderen.

Evenementen in Zierikzee

Jaarlijks zijn er leuke evenementen in Zierikzee. In de haven zijn er jaarlijks de Havendagen. Drie dagen vind je in de haven veel gezelligheid, muziek, eten en drinken. Op het water zijn er ook zeilwedstrijden tijdens het jaarlijkse Deltaweekend. Diverse zeilboten gaan de strijd aan op de Oosterschelde.

In de zomermaanden zijn er de Zierikzeese Dagen. Iedere dinsdag, zes weken lang wordt er dan een grote braderie in de binnenstad. Ook zijn er diverse excursies in Zierikzee. Zo kun je bijvoorbeeld mee op Zeehonden safari of mee met een vaartocht vanuit Zierikzee.

Bekijk de agenda van Zierikzee

Een weekend, week, vakantie of een paar dagen Zierikzee? Je wordt er met open armen ontvangen. Bezoek ook Tholen als je in Zeeland bent.

Ervaar de hartelijkheid van de Zierikzeeënaren!