Dagje uit tijdens de Herfstvakantie

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes tijdens de Herfstvakantie!

Wat te doen in de herfstvakantie. De herfstvakantie is de ideale gelegenheid om er eens lekker op uit te gaan, met z’n tweeën of juist met het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld eens een leuk attractiepark, boek een hotelletje of ga gezellig naar de dierentuin.

Wat te doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Vrijwel alle Nederlandse scholen geven hun leerlingen in oktober een week vrij. Niet alle scholen houden hiervoor dezelfde data aan. De herfstvakantie is opgedeeld in de regio’s noord, midden en zuid met elk bijbehorende data. Het kan nog wel eens regenachtig zijn in de herfstvakantie, maar gelukkig zijn er ook genoeg indoor uitjes. Bekijk hieronder een aantal leuke opties!

Bockbierfestival Utrecht

Elk jaar wordt in de herfstvakantie in de stad Utrecht het Bockbierfestival georganiseerd. Tijdens dit leuke evenement kunnen bezoekers drie dagen genieten van, u raadt het al, bockbier! Er zijn meer dan twintig verschillende soorten beschikbaar, uiteraard in het speciale Bockbierglas. Tijdens het festival kunt u voor de verschillende bockbieren uw waardering uitspreken met een cijfer. Op de laatste dag wordt aan de hand daarvan het beste bockbier van het jaar gekozen.

Naast het drinken van bockbier zijn er natuurlijk nog meer leuke dingen te doen, waaronder een proeverij en veel muziekoptredens. Komt dat zien!

Oktoberfeest Sittard

Zegt u oktober dan zegt u oktoberfeesten. En die worden echt niet alleen in Duitsland georganiseerd! In Sittard kunt u bijvoorbeeld terecht voor het grootste najaarsfeest van het zuiden. Al jarenlang wordt dit gezellige feest georganiseerd en elk jaar trekt het evenement weer vele bezoekers.

Wat mag u verwachten? Een groot feestpaviljoen in Duitse stijl met elke avond live muziek van nationale en internationale topartiesten, een kermis met meer dan zestig attracties, een oktoberparade, een popfestival speciaal voor ouderen en een leuke familiemiddag. En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod, een hartstikke leuk uitje dus voor in de herfstvakantie!

Lees alles over het Oktoberfest Sittard

Dutch Design Week

Weer een héél ander uitje tijdens de herfstvakantie is de Dutch Design Week. Dit evenement vindt plaats in Eindhoven en is voor iedereen die van design houdt. Het is het grootste designevenement van Nederland met elk jaar zo’n 120.000 bezoekers. In een week vinden er zo’n 300 kleinere evenementen plaats op ongeveer 80 locaties. Het is dé kans voor vormgevers uit binnen- en buitenland om hun werk te laten zien. U kunt er terecht voor werk uit talloze genres, waaronder grafisch ontwerp, texiel en mode, ruimtelijk ontwerp en product design.

Een ander uitje?

Staat het uitje tijdens de herfstvakantie van uw keuze er nog niet tussen? Wees niet bang, en zijn nog talloze andere mogelijkheden. Bekijk zij bij onze uitjes