Dagje uit tijdens de herfstvakantie

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes tijdens de Herfstvakantie!

Het is bijna herfstvakantie! De herfstvakantie is de ideale gelegenheid om er eens lekker op uit te gaan. Alleen, met z’n tweeën of juist met het hele gezin. Bezoek bijvoorbeeld eens een leuk attractiepark, maak een wandeling in de Nederlandse bossen, boek een hotelletje of ga gezellig naar de dierentuin. Wat te doen in de herfstvakantie? Dat zetten wij voor je op een rijtje!

Wat te doen in de herfstvakantie

De herfstvakantie staat weer voor de deur. Vrijwel alle Nederlandse scholen geven hun leerlingen in oktober een week vrij. Niet alle scholen houden hiervoor dezelfde data aan. De herfstvakantie is verdeeld in de regio’s Noord, Midden en Zuid met elk bijbehorende data. Met kinderen in huis wil je natuurlijk je tijd goed besteden. Wat dacht je van een gezellig uitje naar het bos, de dierentuin, een pretpark of een leuk interactief museum? Het kan nog wel eens regenachtig zijn in de herfstvakantie, maar gelukkig zijn er ook genoeg indoor uitjes. Bekijk hieronder een aantal leuke opties!

Oktober = Kindermaand

Woon je in Drenthe, Groningen of Friesland? Dan kun je met je kinderen van 4 tot 12 jaar naar veel leuke activiteiten gaan. Ga bijvoorbeeld met je kinderen gratis naar het museum, het theater of de dansschool. Volg een gezellige workshop, ga de natuur in voor een spannende speurtocht of rondleiding of bezoek een leuke kindervoorstelling. In de herfstvakantie kun je er echt op uit gaan met de kinderen, voor ieder kind zit er wel iets leuks tussen!

Bekijk het programma oktober = Kindermaand van dit jaar

Bockbierfestival Utrecht

Elk jaar wordt in de herfstvakantie in de stad Utrecht het Bockbierfestival georganiseerd. Tijdens dit leuke evenement kunnen bezoekers drie dagen genieten van, je raadt het al, bockbier! Er zijn meer dan twintig verschillende soorten te proeven, uiteraard in het speciale Bockbierglas. Tijdens het festival kun je voor de verschillende bockbieren jouw waardering uitspreken met een cijfer. Op de laatste dag wordt aan de hand daarvan het beste bockbier van het jaar gekozen.

Naast het drinken van bockbier zijn er natuurlijk nog meer leuke dingen te doen, waaronder een proeverij en veel live-optredens. Komt dat zien!

Oktoberfest

Zeg je oktober, dan zeg je Oktoberfest! En die worden echt niet alleen in Duitsland georganiseerd. In Sittard kun je bijvoorbeeld terecht voor het grootste najaarsfeest van het Zuiden. Al jarenlang wordt dit gezellige feest georganiseerd en elk jaar trekt het evenement weer vele bezoekers.

Wat mag je verwachten? Een groot feestpaviljoen in Duitse stijl met elke avond live muziek van nationale en internationale topartiesten, een kermis met meer dan zestig attracties, een oktoberparade, een popfestival speciaal voor ouderen en een leuke familiemiddag. En dit is slechts een kleine greep uit het aanbod, een hartstikke leuk uitje dus voor in de herfstvakantie!

Lees alles over het Oktoberfest Sittard

Sprookjesfestival Arnhem

Tijdens de herfstvakantie wordt in en rondom Arnhem het Sprookjesfestival georganiseerd. Een theaterfestival met sprookjesachtige voorstellingen, theater, dans, muziek, workshops en het Kabouterbos in het Park Sonsbeek. Ieder jaar wordt er een thema verbonden aan het festival, vanuit waar de makers een voorstelling maken die alle kinderen doen stralen. Het festival vindt plaats op verschillende locaties in Arnhem en omstreken.

Dutch Design Week

Weer een héél ander uitje tijdens de herfstvakantie is de Dutch Design Week. Dit evenement vindt plaats in Eindhoven en is voor iedereen die van design houdt. Het is het grootste designevenement van Nederland met jaarlijks zo’n 120.000 bezoekers. In een week vinden er zo’n 300 kleinere evenementen plaats op ongeveer 80 locaties. Het is dé kans voor vormgevers uit binnen- en buitenland om hun werk te laten zien. Je kunt er terecht voor werk uit talloze genres, waaronder grafisch ontwerp, textiel en mode, ruimtelijk ontwerp en product design.

Cinekid

Jaarlijks wordt in meerdere steden van het land het filmfestival voor kinderen Cinekid georganiseerd. Het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Tijdens de herfstvakantie strijkt het festival voor kinderen van 3 t/m 14 jaar neer op het Westergasterrein in Amsterdam. Bezoek de website en neem je kinderen mee naar de leukste, spannendste en ontroerendste kinderfilms en programma’s, volg een workshop in het Medialab en ontmoet bekende televisiesterren. Hét uitje voor de jonge film- en televisieliefhebbers.

Halloween

Halloween staat voor de deur! Het griezelfeest dat is overgewaaid uit Amerika, waarbij kinderen langs de deuren gaan met lampions, in griezelige outfits en met de vraag “Trick or treat!?” Wil jij er op je aller-engst uitzien tijdens Halloween op 31 oktober? Koop een pompoen, hol deze uit en maak je eigen Halloween-pompoen. Zet er een waxinelichtje in en klaar is Kees! Een leuke bezigheid voor tijdens de herfstvakantie. Ook kun je je huis helemaal versieren met webben, vleermuizen en andere Halloween-decoratie voor het ultieme horrorsfeertje. Of maak je eigen pompoensoep. Dé lekkernij voor in het najaar!

Een ander uitje?

Staat het uitje tijdens de herfstvakantie van uw keuze er nog niet tussen? Geen zorgen, en zijn nog talloze andere mogelijkheden. Bekijk ze snel bij de uitjes