Wat te doen in de Bouwvakvakantie

Wat gaat u doen tijdens de Bouwvakvakantie? Lees onze leuke tips!

Wat te doen in de bouwvak. De periode valt altijd tijdens de schoolvakantie, zowel kinderen als veel volwassenen zijn dus vrij. Een ideaal moment voor allerlei leuke dagjes weg dus!

Wat te doen tijdens de bouwvakantie

De bouwvak valt elk jaar in de zomervakantie. De bouwvak is een vakantieperiode in het hoogseizoen waarbij vrijwel alle bouwbedrijven gesloten zijn. De periode van de bouwvak duurt drie weken en deze periode is in de regio’s noord, midden en zuid verschillend.

Het is een erg drukke periode op toeristisch gebied, denk aan campings en hotels maar ook aan pretparken, dierenparken en allerlei bezienswaardigheden.

Lekker ontspannen

De bouwvak is natuurlijk de ideale periode om eens lekker te gaan ontspannen. Na het hele jaar lang druk gewerkt te hebben, is het weleens tijd om alle stress kwijt te raken en totaal te relaxen. Oftewel; een dagje of zelfs weekendje wellness is wat u zoekt!

In Nederland zijn daarvoor talloze mogelijkheden. In de provincie Utrecht kunt u daarvoor bijvoorbeeld terecht bij Mitland Hotel Utrecht. Dit mooie hotel is niet alleen een comfortabele overnachtingsgelegenheid, het biedt u ook van alles op het gebied van wellness.

Er is natuurlijk een zwembad, maar ook kunt u gebruik maken van het Turks stoombad, de sauna en zijn er verschillende zonnebanken en bubbelbaden. In Limburg kunt u terecht bij Thermae 2000, world of wellness. Hier vindt u werkelijk waar álles om te ontspannen! Wat dacht u bijvoorbeeld van lichaamsbehandelingen, sauna’s, massages en gezichtsbehandelingen? Dat is echt genieten!

Leuk uitje met de kinderen in de bouwvak

Een dagje weg met de kinderen? Daar doet u ze altijd een plezier mee! Wat kinderen altijd leuke uitjes vinden zijn natuurlijk een bezoekje aan een pretpark of bijvoorbeeld een dierentuin. Een heel leuk en bekend attractiepark is Attractiepark Slagharen in Overijssel.

Dit is hét adres voor leuke en spannende attracties. Probeer bijvoorbeeld eens de achtbaan Thunder Loop of maak een ritje met de monorail over het park. De Magic Bikes zijn leuk voor de wat kleinere kinderen en zo zijn er nog veel meer attracties. Voor een echt onvergetelijke ervaring boekt u er ook nog een overnachting bij in een bijbehorende wigwam of lodge.

Cultureel doen

Zin in een dagje cultureel doen? Nederland is rijk aan musea, een heel goed idee dus! Waar uw interesses ook naar uit gaan, er is altijd wel een museum dat bij u past. Van draaiorgelmuseum tot ruimtevaartmuseum en van keramiekmuseum tot pluimveemuseum, u kunt het zo gek niet verzinnen!

De meest bekende musea vindt u natuurlijk in Amsterdam. Denk aan het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum maar ook Madame Tussauds en het Anne Frank Huis kent iedereen. Toch hoeft u echt niet in Amsterdam te zijn voor een mooie dag, in Drenthe vindt u bijvoorbeeld het mooie Drents Museum en in Zuid-Holland de Kunsthal. Mogelijkheden genoeg dus!

Op zoek naar een ander dagje uit?

Bent u op zoek naar nog een ander uitje in de bouwvak? Dat kan, er zijn nog ontelbaar veel andere mogelijkheden!