Wat te doen bij slecht weer tijdens het kamperen?

Regen, regen en nog een regen, wat te doen?

Kies je ervoor om dit jaar lekker in Nederland te gaan kamperen, dan is het wel goed er rekening mee te houden dat het wel eens een dag wat minder kan zijn. Het klimaat in ons land is er nu eenmaal een van uitersten. Zo kan het de ene dag 30 graden met zon zijn, terwijl het nog diezelfde avond enorm tekeer kan gaan, om vervolgens de volgende dag in de regen te moeten zitten.

Het is dus niet geheel onverstandig om allereerst rekening te houden met het inpakken van je koffer. Daarnaast is het ook aan te raden om alvast te kijken wat er in de buurt allemaal te doen is, zodat je ook bij een wat mindere dag niet de hele dag bij je tent, caravan of camper hoeft te blijven.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende inspiratie hebt, hebben wij een aantal tips voor je.

Kies voor een luxe tent of caravan

Kamperen is natuurlijk ontzettend leuk, maar niet wanneer je in een tent zit, terwijl het ontzettend regent. Ons advies is dus allereerst om te kiezen voor een luxe tent, zodat je voldoende ruimte hebt om tijdens een wat mindere dag, ook gewoon in je tent te kunnen blijven zitten, zodat je bijvoorbeeld gezellig een spelletje kunt spelen samen.

Luxe kamperen bij Villatent.nl is daarom ook zeker een aanrader, wanneer je in eigen land blijft. Door te kiezen voor een luxe tent, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over het feit of je met je toilettas onder de arm naar een verzamelgebouw moet om daar naar het toilet te moeten.

Neem voldoende spelletjes mee

Wat is er nu leuker, om tijdens een regenachtige dag, gezellig ouderwets een gezelschapsspel te gaan doen? Zo kun je bijvoorbeeld een potje monopoly spelen, maar is het ook leuk om een pakje Uno mee te nemen, voor het geval je ook met de kinderen op vakantie bent.

Wel moet je dan natuurlijk beschikken over een tafel en wat stoelen, wat dus ook precies de reden is dat het verstandig is voor een luxe tent te gaan, zodat je in ieder geval voldoende ruimte hebt om lekker rustig te kunnen zitten, ook wanneer het een dag wat minder weer is.

Bezoek een museum of indoor pretpark

Wanneer het regent en je bent met de kinderen op vakantie en je slaapt in een tent, dan is het vrijwel onmogelijk om ze gedurende de hele dag te vermaken met een potje Uno. Zorg er daarom dus ook voor dat je even goed kijkt wat er in de buurt verder nog te doen is, zodat jullie bijvoorbeeld met het hele gezin naar een museum kunnen of voor de kleintjes naar een indoor pretpark.

Zo zijn er in ons land genoeg mogelijkheden, maar kun je ook in het buitenland natuurlijk genoeg doen. Alhoewel dit in landen zoals Spanje en Italië minder is, is de kans op slecht weer hier natuurlijk ook kleiner.

Check dus vooraf even welke leuke uitjes er zijn, zodat je alvast wat achter de hand hebt, voor het geval het weer even wat minder is.