veenpark

Veenpark

Berkenroden 4
7884 TR Barger-Comascuum

Telefoon: 0591-324444
E-mail: [email protected]

Ga op ontdekkingsreis in het grootste museum van Nederland. Van een dorp van plaggenhutten tot het dorpsleven in het veen.

Terug in de tijd

Je kunt in het Veenpark op tondekkingsreis per stoomtrein. of maak een tochtje per turfschip? Veenpark is er voor jong en oud. Voor de kinderen is er een grote speeltuin en een digitale speurtocht. Leuk en leerzaam voor het hele gezin!

Turf gestoken

Veenpark is de laatste plek in Nederland waar nog turf wordt gestoken. Deze “veenput”, zoals de turfafgraving door turfstekers wordt genoemd, is nog tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw in gebruik geweest. Je gaat naar de plek waar de turfsteker zijn noeste handarbeid verrichtte.

In het grootste museum van Nederland kunt je heerlijk wandelen. Maar als je niet zo ver wilt, of kunt lopen, dan is er voldoende “openbaar vervoer”. Door het museumpark lopen twee smalspoor trajecten en vele kilometers bevaarbaar kanaal. Beide zijn een direct gevolg van de veengeschiedenis. Turf werd per spoor en over water afgevoerd.

Stap maar in!

Veenpark

Het Veenpark is geopend van zaterdag 16 april t/m zondag 30 oktober. Iedere dag van 10:00 tot 17:00 uur.
Van 25 juli t/m 21 augustus zijn we geopend tot 18:00 uur.

Berkenroden 4
7884 TR Barger-Comascuum
=> Telefoon:  0591-324444
=> Email: [email protected]

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland