Kerstuitjes in Drenthe

Aangeboden door Kampeerhal Roden

Betoverende uitjes in de kerstvakantie!

De kerstvakantie staat bijna voor de deur en wat is er nu beter dan deze feestelijke periode door te brengen met leuke uitjes in het mooie Drenthe? Of je nu op zoek bent naar een activiteit voor het hele gezin, een gezellig uitstapje met je partner of kiest voor een avontuurlijke ervaring. Drenthe heeft voor iedereen wat leuks! Laat je betoveren door de magische sfeer en ontdek de leukste activiteiten in het noorden van ons land.

Snuif de cultuur van Drenthe

Wil je graag cultuur snuiven, maar wel een nieuwe plek ontdekken? Beleef de Historische stadswandeling door Coevorden, ontdek de verhalen van vroeger onder leiding van een stadsgids en kom alles te weten over de cultuur en Coevorden. Op een regenachtige dag de cultuur binnen bezoeken? Ga dan naar de Tentoonstelling over Prinses Marianne en ontdek alles over de kunstzinnige prinses in Doldersum. Samen met de familie meer weten over het verschillende erfgoed in ons land? Doe de erfgoedwandeling en stap samen met de gids de geschiedenis van Veenhuizen in.

Breek-de-tent-af bij Kampeerhal Roden

Bij Kampeerhal Roden kun je terecht voor al jouw vakantie inkopen. Zij zijn dé vrijetijdsspecialist voor alle buitengenieters. En weet je wat helemaal leuk is? Noteer 28, 29 en 30 december 2023 in je agenda want dan breek Kampeerhal Roden de tent af! Tijdens deze drie dagen zijn er verschillende acties in de winkel en zijn er leuke activiteiten. Geniet van de livemuziek, drink een warme chocolademelk in het Kampeercafé of laat je inspireren door de verschillende vertegenwoordigers van merken zoals Osprey, Dorema of Crespo. Voor de kleine avonturiers is er een ballonnenclown, laat jezelf schminken tot een leuk dier of word gestyled door een kledingstyliste van Name It. Een leuk dagje uit voor jong en oud, bezoek Kampeerhal Roden!

Een actief uitje voor jong en oud

Ben je op zoek naar een actief dagje op pad na al het lekkere eten van de feestdagen? In het prachtige Zuidlaren kun je een leuke en actieve speurtocht doen. Probeer te ontsnappen uit Denneoord door de verschillende opdrachtkaarten die je uitvoert op verschillende locaties. Een activiteit voor jong en oud! Ben je nog niet zat van alle lekkernijen in december? Stap dan op de fiets en doe de ‘happen en trappen’ route vanuit de Orveltemarke in Witteveen. Langs verschillende knooppunten fiets je een route van ongeveer 40 kilometer, je krijgt een tasje met drinken, snacks en broodjes mee. Liever met de auto op pad? Doe de ‘Schakelen en Smikkelen’ route door het mooie Drenthe, via een prachtige autoroute rijd je langs leuke Drentse dorpjes en geniet je van een goed gevulde rugtas. Heb je wat oudere kinderen die graag meer avontuur willen dan een standaard auto? Doe dan de excursie met een elektrische terreinauto! In het Unesco Geopark de Hondsrug valt ontzettend veel te zien, van geschiedenis en cultuur tot aan de rustig natuur.

 

 

Ontdek hoe creatief jij bent!

Wil je de creatieveling in jezelf naar boven halen? Ga dan naar de workshop etsen in het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Met etsen maak je een afbeelding doormiddel van een diepdruktetechniek. Kinderen kunnen hier hun eigen etsje maken, van een uil, vogel of het mooie landschap. Heb je altijd al een beeld willen maken van jezelf, je familie of je huisdier? Dat kan in de kerstvakantie in Nieuw Amsterdam! Volg de workshop beeldhouwen en ontdek jouw creatieve talent. Wil je met de kerst een gezellig boeket bloemen hebben staan? Bezoek dan de Van Gogh beleef- en pluktuin in Schoonebeek. In oktober 1883 schilderde Vincent van Gogh de tuin en het Nicolaaskerkje van Schoonebeek. Deze beleeftuin is gemaakt naar aanleiding van het schilderij!

Er is genoeg te ontdekken en te zien in het mooie Drenthe! Geniet van een betoverende kerstvakantie vol gezellige uitjes en onvergetelijke momenten met elkaar!