Kerken in Nederland

In Nederland zijn er meer dan 19.000!

Kerken in Nederland zijn stuk voor stuk een bezienswaardigheid. In Nederland zijn er heel veel kerken! In ieder dorp staat wel een kerk en vaak zelfs meerdere. Een kerk steekt vaak boven het dorp uit! Vanuit de kerktoren kun je vaak over het hele dorp heen kijken. Voor alle geloven in Nederland zijn er kerken. De meest uiteenlopende gebouwen van kleine kerken tot grote kerken in Nederland.

Kerken in Nederland

Er zijn in heel Nederland meer dan 19.000 kerken gebouwd! Voor iedere kerkstroom is er wel een kerk gebouwd.

Er zijn onder andere;

  • Rooms-Katholieke Kerken
  • Protestante Kerken
  • Gereformeerde Kerken
  • Christelijk Gereformeerde Kerken
  • Doopgezinde Kerken
  • Hersteld Hervormde Kerken

Vaak tref je in de kerken prachtige orgels, raampartijen ,vooral veel glas in lood, aan of een bijzondere doopvont.

Naar de kerk

Iedere kerk heeft zijn eigen religies en geloven. Bij de ene kerk ga je 1 keer per dag. Vele kerken hebben iedere zondag of een heel weekend 2x per dag diensten. Ook zijn er veel uitvaarten en speciale diensten in de kerken. In veel dorpen klinkt de kerk bel als er iemand is overleden. En kun je nieuw geboren kindje dopen in de kerk.

Bezoek een kerk

Veel kerken in Nederland kun je bezichtigen of ook gewoon een dienst bij wonen. Voor een bezoekje aan een kerk hoef je zeker niet gelovig te zijn! Sommige gaan alleen tijdens de feestdagen naar de kerk.

Kerk bezichtigen

Meer dan 4000 kerken hebben de status van monument en zijn met al hun vormen een prachtige bezienswaardigheid! In iedere provincie vind je de mooiste kerken!

Van Drenthe tot aan Limburg zijn de meest prachtige kerken te bezoeken Ga bijvoorbeeld in Drenthe naar de Kloosterkerk in Assen of de Catharinakerk in Roden. In Groningen is de Martinikerk een lust voor het oog! In Groningen zijn er meer dan 90 kerken te bezichtigen!

In Gelderland is de Eusebiuskerk of in Zaltbommel de Grote Maartenskerk. In Overijssel kun je in IJsselstein de Oude Sint-Nicolaas kerk bezoeken. Ook in Utrecht zijn er vele kerken die je kunt bezoeken.

In Zeeland staat in Goes de Grote Magdalenakerk en in Vlissingen Onze Lieve Vrouwe van de Heilige Rozenkrans.

Bekijk per provincie wat er zoal te doen en bezoek ook zeker een kerk!

De mooiste Kerken van Nederland

Plusonline heeft een mooie top 11 mooiste Kerken van Nederland. Van 11 tot 1 Volgens Plusonline zijn dat random de mooiste Kerken van Nederland waar de kerk in Den Bosch (daar waar je ook lekkere Bossche Bollen kunt eten) de St. Janskathedraal de allermooiste is!

Lees de top 11 mooiste Kerken van Plusonline