Hoe steek je verschillende barbecues aan?

Aangeboden door Kampeerhal Roden

Wist je dat de gemiddelde Nederlander ongeveer vijf keer per jaar de barbecue aansteekt? En dat zo’n 69% van de Nederlanders een barbecue heeft? Dat is best veel! Heb jij net een nieuwe barbecue gekocht maar weet je niet helemaal hoe je deze aansteekt?

In deze blog nemen de barbecue-experts van Kampeerhal Roden je mee in de wereld van de barbecues en na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je de barbecue aansteekt!!

Het aansteken van je barbecue

Heb jij je nieuwe barbecue binnen en wil je deze testen met je familie en vrienden, maar weet je nog niet hoe deze werkt? De manier van aansteken van je barbecue varieert afhankelijk van het type dat je hebt. De drie veelvoorkomende type barbecues zijn de houtskool, gas en elektrische barbecue. Wij vertellen je graag hoe je deze aansteekt!

Houtskoolbarbecue: Vul de brikettenstarter met een aantal barbecue briketten, je kunt zelf bepalen hoeveel je er wilt gebruiken. Briketten zorg ervoor dat de temperatuur van je barbecue constant blijft en branden daardoor langer. Leg vervolgens twee of drie aanmaakblokjes op het brikettenrooster en steek deze aan met een aansteker. Om de barbecue helemaal goed aan te zetten plaats je de brikettenstarter (met inhoud) boven de aanmaakblokjes. Wacht vervolgens tot dat de briketten een grijze laag krijgen. In de tussentijd snijd je de groente en het vlees, of eet je lekker een broodje. Als de briketten er klaar voor zijn gooi je deze op het onder rooster en klaar is je barbecue voor gebruik!

Gasbarbecue: Met een gasbarbecue maak je eenvoudig verschillende zones zodat je overal de lekkerste gerechten kunt maken. Open als eerste de deksel van je barbecue en draai voorzichtig de gasfles open. Als je meerdere branders op je barbecue hebt zitten draai je er eerst één open zodat al het gas zich verzamelt. Om een vlam te krijgen druk je op de ontstekingsknop en kijk je of er ook echt een vlam is te zien. Daarna mag je alle branders openzetten. Om de barbecue op de perfecte temperatuur te krijgen sluit je de deksel en wacht je tot de gewenste temperatuur. Ben je tevreden? Leg je vlees, vis of groente op de barbecue en genieten maar!

Elektrische barbecue: Heb jij een mooie elektrische barbecue gekocht voor in jouw tuin of op het balkon? Dan zet je deze snel en gemakkelijk aan. De eerste stap is de stekker in het stopcontact steken. Zet de barbecue op de gewenste temperatuur en laat deze opwarmen met de deksel dicht. Grill je gerechten in een constante temperatuur en jij maakt sowieso jouw gasten blij!

Wat kun je allemaal met je barbecue?

Nu jij je barbecue hebt aangestoken ben je natuurlijk ook benieuwd naar wat je er allemaal mee kunt. Tegenwoordig kunnen er steeds meer verschillende gerechten worden bereid op een barbecue. De steaks zoals biefstuk of ribeye zijn altijd goed en blijven ook favoriet.

Ook steeds meer vegetarische gerechten worden er gemaakt zoals vis en een lekkere groentespies. Naast deze standaard gerechten kun je ook een gezellige pizza avond houden met familie. Met een pizzasteen maak jij heerlijke pizza’s op je houtskoolbarbecue. De briketten geven een overheerlijke smaak aan je pizza. Een gezellig etentje met vrienden en wil je eens iets anders bereiden? Maak een broodje pulled pork! Op een houtskoolbarbecue of gasbarbecue laat jij de pulled pork lekker lang garen zodat deze de beste smaak krijgt.

Hoe steek je verschillende barbecues aan?

Barbecue het hele jaar door!

De meeste mensen barbecueën alleen in de zomer, het is lekker warm, de zon blijft lang hangen en je kunt buiten zitten. Maar eigenlijk is het zonde om alleen in de zomer te barbecueën. Wist je dat je ook prima in de winter jouw favoriete gerechten kunt grillen? Zoek een beschutte plek zodat het niet te hard waait. Het voorverwarmen van je barbecue kan iets langer duren omdat het buiten koud is, maar kruip in de tussentijd gezellig tegen elkaar aan met een dekentje en een kop warme chocolademelk. De beste barbecue voor in de winter is de houtskoolbarbecue, de briketten geven lang warmte af, hierdoor heb jij het ook lekker warm.

Om de warmte nog langer vast te houden is het slim om de deksel tijdens het grillen dicht te doen. Weet je wat ook leuk is? In de winter kun je hele andere gerechten maken, denk aan een stoofschotel of een lekkere soep. Als toetje kun je marshmallows roosteren!

Ga naar Kampeerhal Roden en ontdek de barbecueafdeling

Wist je dat ze bij Kampeerhal Roden de grootste barbecueafdeling hebben van Noord-Nederland? Je vindt hier alle soorten en merken barbecues. Denk aan Weber, The Bastard en Cadac! Naast de barbecues hebben zij ook verschillende accessoires om ervoor te zorgen dat jouw barbecue lang meegaat. Elk type barbecue heeft zijn eigen bijpassende hoes zodat deze overal kan worden geplaatst. Is het rooster erg vies na een gezellige avond? Bekijk dan de onderhoudsartikelen, geschikt voor verschillende barbecues.

Ben je benieuwd naar het barbecue-assortiment? Bezoek Kampeerhal Roden en vraag de experts alles over barbecues! Wij wensen je veel plezier met barbecueën en wie weet zien we je snel in Roden!

Bezoek de website