De leukste visplekken van Noord-Nederland!

Aangeboden door Kampeerhal Roden

Wist je dat er in Nederland bijna 700.000 actieve sportvissers zijn die een vispas hebben? Nederland staat bekend om de vele kanalen, meren en rivieren. Hierdoor zijn er ontzettend veel leuke plekken om je hengel uit te gooien. Wil je graag vissen en heb je nog spullen nodig?

Bij Kampeerhal Roden hebben ze een hengelsportafdeling waar de experts jou alles kunnen vertellen over de hengelsport benodigdheden. In deze blog nemen zij je mee naar de leukste visplekken van Noord-Nederland!

De leukste visplekken van Noord-Nederland!

Gooi je hengel uit in Friesland

Met verschillende uitgestrekte meren en rivieren is Friesland een paradijs voor vissers. Er zijn hier ontzettend veel visplekken waar jij heerlijk kunt genieten van de rust en je vishengel uitgooit! Hieronder zijn de leukste plekken voor je op een rijtje gezet:

  • Sneekermeer – Met het heldere water en de prachtige omgeving kun je hier heerlijk vissen. Er zijn verschillende soorten vissen te vinden zoals de snoek, baars en de karper. Je kunt hier terecht als recreatieve of ervaren visser.
  • Tjeukermeer – In dit groot zoetwatermeer heb je verschillende vismogelijkheden. Je komt hier (als je goed vangt) de snoekbaars, snoek en voorn tegen. Wil je graag roofvissen? Dat kan op de ondiepe delen van het meer.
  • Lauwersmeer – Gelegen op de grens tussen Friesland en Groningen vind je hier een meer wat bekend staat om grote snoekbaarzen en grote brasems. Het vangen van een grote vis zou hier moeten lukken!
  • De Alde Feanen – Wil je alleen en echt in rust genieten van het vissen? In de Alde Feanen kom je verschillende soorten vissen tegen en geniet ondertussen van het prachtige natuurgebied.

Vang de grootste vissen in Groningen

In de noordelijkste provincie van ons land zijn er ook een aantal plekken die perfect zijn voor het vissen. Van meren tot aan kanalen, in Groningen vind je het allemaal. Benieuwd naar de visplekken? De experts vertellen je het hieronder:

  • Hoornsemeer – In de drukke stad een rustig plek vinden om te vissen? Dat kan hier! Omgeven door het groen kun je bij het Hoornsemeer verschillende soorten vissen tegenkomen, denk aan de karper, snoek en brasem.
  • De grachten – Voor de roofvissers is het hier echt een paradijs! Maar ook zijn hier vissen te vinden voor de wit- en de karpervisser.
  • Provincie Groningen – Hier zijn verschillende polderwateren waar jij als echte visser terecht kunt. Je weet nooit wat voor verrassing je aan de haak slaat!

Ontdek de stille wateren in Drenthe

De provincie Drenthe heeft geen uitgestrekte meren, maar biedt wel geweldige en rustige visplekken voor een dagje ontspanning. Ontdek de mooie gebieden in deze natuurrijke provincie en vang je vis!

  • Oranjekanaal – Dit is een zeer populair viswater in Drenthe. Door de rustige omgeving en de gemakkelijke toegang tot de visoevers is het de favoriete plek van vele vissers.
  • Het Dwingelderveld – Door de verschillende vennen en kleine wateren vind je hier vissen zoals de forel en de rietvoorn. Je kunt hier zeker terecht voor een ontspannen dagje vissen!
  • De Reest – Het is even zoeken naar dit kleine riviertje, maar als je hem eenmaal hebt gevonden wil je er niet meer weg. De rust zorgt ervoor dat je hier heel goed kunt roofvissen zoals op de snoek.

Vind je hengelsport artikelen bij Kampeerhal Roden

Bij Kampeerhal Roden is er een grote hengelsportafdeling. Je vindt hier alles wat je nodig hebt voor het vissen, van hengels en molens tot aan visvoer of kunstaas. De hengelsport-experts vissen zelf ook wekelijks en kunnen je daarom voorzien van het beste advies! Je vindt er merken zoals Abu Garcia, Westin, Korda, Fox, Preston & Nytro!

Zorg voor je vispas

Voordat je gaat vissen in Noord-Nederland is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de lokale visregels en dat je de juiste vergunningen hebt zoals een vispas. Of je nu een ervaren visser bent of op zoek bent naar een ontspannen dagje aan het water, Noord-Nederland heeft het allemaal! Veel plezier met vissen en geniet van de rust en de natuur!

Bezoek de website