Dagje winkelen in de stad Groningen

Winkelen verveelt nooit! Wij gingen een dagje winkelen in de stad Groningen.

Dagje winkelen in de stad Groningen

Wat verveelt nooit? Juist! Winkelen! Tenminste zo denken wij daar over! Wij gaan een dagje shoppen in de grote stad Groningen!

We gaan met het openbaar vervoer richting de stad Groningen.We hadden de auto geparkeerd bij p+r Hoogkerk en vanaf daar zijn we op de bus gestapt. We hebben een kaartje gekocht en konden toen de geleding met de bus reizen. maar dat deden we natuurlijk niet. We gingen er bij Hoofdstation eruit om te gaan shoppen.

Vanaf daar gingen we langs het museum richting de binnenstad.We nemen eerst maar even op het station bij Starbuck ons favoriete koffie met koek en gaan al babbelend daarna richting de winkels! Het is er gezellig druk en door in de leuke steegjes zijn er tal van boetiekjes te vinden met de leukste kleding en hebbedingetjes.

Zodra we bij de Vismarkt zijn zien we de winkels als H&M en Perry Sport. Maar met in onze ooghoeken De Drie GezustersĀ en het zonnetje die erdoor komt gaan we eerst maar even met onze aankopen een broodje eten.

Martinitoren

Wij kijken vanaf het terras schuin richting de Martinitoren, wow die is groot! We besluiten een kijkje te nemen en toen bleek dat deze open was voor publiek zijn alle treden gaan beklimmen van de Martintoren! Zelf tellen hoefde niet we lazen op iedere trede hoever we waren. Na 311 treden hebben bewandeld zijn we trots! Wat een uitkijk en we hebben onze work-out weer gehad voor vandaag!

Herestraat

We gaan snel terug naar de winkels want ze sluiten om 18.00 uur vandaag en het is inmiddels 15.00 uur. De drukste straat van alle winkelstraten is denken wij de Herestraat waar het echt heel druk is. We steken telkens crisscross over van de ene winkel naar de andere. Aan het einde van de Herestraat staat er een ijscowagen ons al op te wachten, dat ijsje gaat er wel in! We Liepen richten de bushalte bij de Zuiderdiep. Zo die is dichtbij! Vanaf daar stapte we weer op de bus.

Toen we eenmaal aan kwamen bij Hoogkerk liepen we naar de auto, deden de tassen in de kofferbak en gingen we in de auto zitten. We kijken elkaar aan en zeggen “dit was leuk. Dit doen we vaker.” We staren de auto en rijden weg. Een super geslaagde dag!

Met tassen vol nieuwe spullen komen wij uit Groningen! Wat een heerlijke winkelstad!