Wat te doen in Tholen

Bezoek het gastvrije Tholen in de provincie Zeeland!

Vlissingen bevindt zich in de provincie Zeeland, als een stad en gemeente aan de noordkant van de Westerschelde monding, op wat vroeger het eiland Walcheren was.

Wat te doen in Vlissingen

Vlissingen, gelegen aan de zuidwestelijke punt van Nederland, is een stad met een rijke maritieme geschiedenis en een bruisend hedendaags karakter. Met de Westerschelde aan de ene kant en het uitgestrekte Noordzeestrand aan de andere, biedt Vlissingen een unieke combinatie van culturele en natuurlijke schoonheid die bezoekers van heinde en verre aantrekt. Het is in Vlissingen heel anders vertoeven dan hoe je dat bijvoorbeeld zou doen in Amsterdam bijvoorbeeld.

Bezoek de kust!

Begin je bezoek met een wandeling langs de langste zeeboulevard van Nederland, waar je kunt genieten van het uitzicht op voorbijvarende schepen. Het strand van Vlissingen is perfect voor een dagje zonnen, zwemmen of het bouwen van zandkastelen. In Vlissingen staat ook een windorgel, een uniek kunstwerk aan de kust dat betoverende klanken produceert wanneer de wind erdoorheen waait. Een must-visit voor liefhebbers van bijzondere geluidservaringen.

Duik in de maritieme geschiedenis van Vlissingen en ontdek de verhalen van zeehelden, piraten en de rol van de stad in de Nederlandse scheepvaart. Bezoek het Maritiem MuZEEum.

Culinair Tholen

Het aanbod bij de restaurants is natuurlijk volop vis! Eet tijdens de lunch een lekker visje ga na een wandel of fiets tocht een heerlijks streekgerecht eten of geniet van de mosselen op je bord. Natuurlijk is vis niet het enige wat je kunt krijgen in Tholen. Ook vers fruit en groentes worden door de restaurants omgetoverd tot heerlijke gerechten!

Bezoek in de zomermaanden ook de Streekproductenveiling. Leer alles over de streekproducten van het eiland.

Overnachten op Tholen

Wil je langer blijven? Dat snappen wij! Tholen bied veel meer dan een dagje uit. De Thoolse gastvrijheid en de vele mogelijkheden, daar moet en wil je langer van genieten! Zoek je iets simpels of iets romantisch? In de omgeving zijn tal van mogelijkheden om je bezoek in Tholen te verlengen.

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een overnachting

Er is van alles te doen op Tholen!