Wat te doen in Nijverdal

Een samenvoegsel van Nijverheid en Reggedal.

Nijverdal is een plaats in de provincie Overijssel in de gemeente Hellendoorn, nabij de Sallandse Heuvelrug.

Wat te doen in Nijverdal

De naam Nijverdal is een samenvoegsel van Nijverheid en Reggedal. Vroeger werd in dit gebied naar goud gezocht, nu is Nijverdal een levendige stad met een gezellig karakter, vele uitgaansmogelijkheden, een natuurrijke omgeving en de gaafste outdooractiviteiten.

Bezienswaardigheden in Nijverdal

Vanuit Nijverdal loop je rechtstreeks de Sallandse Heuvelrug in. In het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug vindt je alle informatie over natuur, geologie en cultuurhistorie. In het Buitencentrum is tevens Sterrenwacht Hellendoorn gevestigd met als pronkstok, de grote koepel waarin de telescopen staan opgesteld. In de sterrenwacht kun je op de eerste etage genieten van een heldere sterrenhemel, ook als het bewolkt is, in het Planetarium.

Op de Sallandse Heuvelrug geniet je van een groot weids uitzicht over droge heidegebieden. De stuwwal maakt het uitzicht geeft je bijna de indruk alsof je in het buitenland bent. Het heuvelachtige gebied leent zich uitermate voor een wandel- of fietstocht.

Winkelen

In Nijverdal kun je prima een dagje gezellig winkelen. Het aanbod is divers. Van grote winkelketens tot unieke boetiekjes en van de gezellige weekmarkt met verse producten tot brocante markten op koopzondag. In december is er een schaatsbaan met allerhande activiteiten voor alle leeftijden.

Cultuur

In het Memory Vrijheidsmuseum ervaar je in wat voor vrijheid wij leven. Duizenden mannen hebben hun leven geofferd voor onze vrijheid. In het museum leer je alles over de Tweede Wereldoorlog, van het begin tot het eind. Een indrukwekkend museum met een vaste expositie van het Rode Kruis over de verbinding met het heden.

In Nijverdal zit tevens Atelier Maarbeek. Hier worden regelmatig cursussen gehouden voor kleine groepen cursisten. Wil je iets doen met jouw innerlijke creativiteit? Meld je aan voor één van de cursussen via deze website.

Activiteiten en evenementen

De Wilgenweard is dé horeca- en activiteitenlocatie in Overijssel, gespecialiseerd in groepsuitjes voor familie, vrienden of collega’s. Huur een mountainbike, speel het populaire TV-programma Wie is de Mol? Of ga op pad tijdens de Sterrit Autopuzzeltocht.

Voor een geslaagd groepsuitje of vrijgezellenfeest moet je bij Escape Room Overijssel in Nijverdal zijn. Deze activiteit is te volgen bij de Wilgenweard. Hier is een bunker uit de Tweede Wereldoorlog nagebouwd en aan jullie de taak om hieruit te ontsnappen. Ben jij een teamplayer en heb jij een heldere geest? Probeer dan te ontsnappen!

Jaarlijks vindt in Nijverdal het evenement Bruisend Nijverdal plaats. Een feestweek in hartje centrum met live-muziek, theatervoorstellingen en lekker eten en drinken.

Familie

Je kunt je in Nijverdal goed vermaken met de kinderen. Zo kun je bijvoorbeeld het Kabouterpad bewandelen, klauteren in het Speelbospad en voor de allerkleinsten is er de indoorspeeltuin Ballorig.

Op steenworp afstand ligt Avonturenpark Hellendoorn met een spannende achterbaan, een wildwaterbaan, meer dan 30 topattracties, vette shows en diverse horecagelegenheden.

Wil je een paar dagen in Nijverdal en omgeving verblijven met je familie? Kijk dan naar de verhuurmogelijkheden van 5-sterren Camping de Noetselerberg. Mét overdekt zwembad met glijbaan.

Stoere activiteiten en de rust van de Sallandse Heuvelrug, in Nijverdal is voor ieder wat wils!