Wat te doen tijdens de Zomervakantie

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste tips voor de Zomervakantie!

Eén van de leukste tijden van het jaar staat weer bijna voor de deur? Ja dat is de zomervakantie! Zoals elk jaar is er veel te doen tijdens de zomervakantie in Nederland. Hieronder hebben wij een paar uitjes voor je uitgelicht.

Attractieparken

Wie vind attractieparken nou niet leuk ? Er zijn altijd verschillende leuke attracties en achtbanen voor jong en oud daarom kan iedereen zich vermaken.

Walibi World

Walibi World is hoogstwaarschijnlijk het bekendste en leukste attractiepark van Nederland. Walibi World heeft talloze attracties en achtbanen zoals de bekende Goliath, Robin Hood en Speed of Sound. Sinds 2016 heeft Walibi World een nieuwe attractie geopend genaamd Lost Gravity die 87 km per uur gaat!

Drouwenerzand

De meeste mensen uit Drenthe weten wat Drouwenerzand is. Drouwenerzand ligt in het Drentse plaatsje Drouwen en is voornamelijk een attractiepark voor kinderen. Het attractiepark heeft niet alleen achtbanen maar ook trampolines, een Waterplein en een indoor Apenkooi ! En het allerleukste is dat het eten en drinken al bij de entreeprijs is inbegrepen.

Efteling

Iedereen weet wat de Efteling is. Efteling is één van de oudste thema-attractieparken in Nederland die nog geopend is. De Efteling is niet alleen magisch voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Dierentuinen in Nederland

Een dagje naar de dierentuin met de familie is altijd goed. De dierentuin is natuurlijk heel leuk voor de nieuwsgierige kindjes. Ouwehands Dierenpark is één van de populairste dierenpark in Nederland. Voor kinderen is er het “RavotAapi”, de grootste overdekte speeljungle van Europa, waar kinderen kunnen spelen, maar ook leren over de dieren.

De Apenheul is één van de bijzondere dierenparken van Nederland. Hier loop je letterlijk door de apen heen. In de Apenheul worden de leefgebieden van de apen zoveel mogelijk nagebouwd. Zo hebben zij een Amazonewoud, het eiland Madagaskar en een Apenboompad !

Hou je toch meer van vissen en andere onderwaterdieren ? Dan kan je het beste naar het enige zeezoogdierenpark van Nederland gaan. Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa !

Dagje naar het strand

Het strand is dé plek om lekker te genieten van het mooie zomerse weertje. Een dagje naar het strand is altijd leuk met vrienden, familie of alleen. Heerlijk bruin worden of in het zand spelen en daarna lekker afkoelen in het water. Hier zijn een paar stranden waar je lekker kunt genieten.

  • Bergen aan Zee
  • Zandvoort
  • Bloemendaal aan Zee

Festivals

Voor de jongeren en/of de muziekliefhebbers is een festival the place to be in de zomer ! Bij festivals geniet je gezellig met jouw familie of vrienden van het heerlijke weer met wat te eten en lekkere muziek.

Kortom, tijdens de zomervakantie in Nederland hoeft niemand zich te vervelen!