Wat te doen 1e Paasdag

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes voor 1e Paasdag.

Wat te doen 1e paasdag. Zoals elk jaar valt ook dit jaar 1e paasdag op een zondag, 2e paasdag valt altijd op maandag. De 1e paasdag is dus een uitstekend moment als je eens een dagje uit wilt of bijvoorbeeld een gezellig weekendje weg wilt.

Net zoals elk jaar worden ook deze 1e paasdag talloze leuke activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Denk dan bijvoorbeeld aan paasmarkten, paasvuren en verschillende festivals. Daarnaast zijn vele bezienswaardigheden en attracties ook gewoon geopend, er zijn dus mogelijkheden genoeg om wat te doen op 1e paasdag! Hieronder vindt je een aantal leuke tips voor 1e paasdag.

Christelijke feestdag

Pasen is een christelijke feestdag en wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente, Pasen valt meestal tussen eind maart en eind april. Pasen is een belangrijke feestdag voor christenen en staat in het teken van de opstanding van Jezus Christus uit de dood. Velen vieren Pasen door samen met familie en vrienden te genieten van een paasontbijt, brunch of diner. 

Weekendje weg op 1e paasdag

Omdat 1e paasdag altijd een zondag is en vrijwel alle mensen ook de dag erna vrij zijn, is het een perfect moment om eens een weekendje weg te gaan. Waarom boek je bijvoorbeeld niet een leuk hotel voor het hele gezin of juist romantisch met jouw partner? Er is van alles mogelijk. Bekijk bijvoorbeeld eens de volgende mogelijkheden.

Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld met een hele groep te overnachten, huur dan een groepsaccommodatie of een huisje. Er zijn talloze mogelijkheden tijdens 1e paasdag!

Tips voor een uitje met kinderen op 1e paasdag

Ben je op zoek naar een leuk uitje om met de kinderen te doen op 1e paasdag? Een leuke tip is een bezoekje aan een dierentuin. In vrijwel elke Nederlandse provincie is wel een mooie dierentuin te vinden, in Drenthe kunt u bijvoorbeeld terecht bij WILDLANDS. In Noord-Brabant is de BestZoo een aanrader, bekijk hier pinguïns, apen, panters en nog veel meer dieren. Een echte aanrader op wat te doen op 1e paasdag!

Wil je lekker thuis blijven met Pasen? Dat kan natuurlijk ook. Haal een heerlijke paasbrunch of paaslunch in huis, versier de tafel met leuke paasaccessoires en haal een paar eierschilder-houders in huis om samen met de kinderen eieren te beschilderen in de mooiste kleuren. Of verstop een aantal (chocolade)paaseitjes in de tuin en stuur de kinderen op zoektocht. Je vindt gegarandeerd maanden later nog eitjes terug in je tuin. Pas op met honden, deze mogen de chocolade niet in hun bek krijgen. Je kunt ook echte eieren of nepeieren verstoppen.

Spectaculair uitje op 1e paasdag

Veel bedrijven zijn dicht op 1e paasdag, maar daar hoef je bij de attractieparken niet bang voor te zijn. De echte thrillseekers gaan op 1e paasdag natuurlijk naar Walibi Holland. De gaafste, wildste en spannendste attracties, die zijn in Walibi te vinden. Ga in één van de achtbanen, de zweefmolen of de wildwaterbaan. Niet voor bangschijters!

 

Er zijn vele mogelijkheden om wat te doen op 1e paasdag!