Museum de Lakenhal

Museum De Lakenhal

In Museum De Lakenhal is er altijd iets te doen!

Oude Singel 32
2314 RA Leiden

Telefoon: 071-5165360

Museum De Lakenhal maakt beeldende kunst, kunstnijverheid en geschiedenis in Leiden toegankelijk voor een breed publiek om te inspireren en een bijdrage te leveren aan persoonlijke ontwikkeling.

Museum De Lakenhal

Het roemruchte verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties in Museum de Lakenhal.

De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken. De internationaal bekend collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten.

Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, die in 2017-2019 zorgvuldig werd gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

Museum de Lakenhal is in 1 dag overweldigend door de grote hoeveelheid werken en de enorme hoeveelheid informatie. Museum de Lakenhal heeft veel verschillende exposities het hele jaar door! Iedere zondag is het Familiedag in het museum. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

In het museum is er altijd iets te doen!

Adres Museum De Lakenhal

Oude Singel 32
2314 RA Leiden
Telefoon: 071-5165360

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs