wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren?

Wat te doen met pinksteren. Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

 

[column]top 10 uitjes[/column]

[column]alle pinkster uitjes[/column]

 

[adsense slot=3760907083 sizes=728×90|468×60|300×250]

 

Leuk een weekendje weg met uw vrienden, uw gezin of juist romantisch samen met uw partner? Wat is er te doen tijdens Pinksteren? Hieronder vindt u een aantal tips voor leuke uitjes tijdens dit weekend.

Wat te doen met pinksteren

zomervakantie-hotelNatuurlijk leent het Pinksterweekend zich uitstekend om een minivakantie op te nemen en er een heel weekendje weg van te maken. Van zaterdag tot en met maandag of misschien neemt u de vrijdag ook nog vrij?

Wat te doen met pinksteren. Waar u ook bent of heen wilt met Pinksteren, er zijn in elke provincie van Nederland talloze leuke uitjes te doen. Boek er direct een of meerdere overnachtingen bij, er zijn verschillende leuke hotels te boeken. Er zijn de leukste overnachtingsmogelijkheden te vinden tijdens Pinksteren.

Pinksterfestivals

Denkt u aan festivals tijdens Pinksteren dan denkt u natuurlijk meteen aan Pinkpop. Pinkpop is misschien wel hét bekendste festival van Nederland.Toch wordt dit festival niet áltijd tijdens Pinksteren georganiseerd. Tijdens Pinksteren worden er nog veel meer festivals georganiseerd, wat dacht u bijvoorbeeld van Jazz In Duketown en Music Meeting Nijmegen? Muziekliefhebbers kunnen hun hart dus wel ophalen! Hieronder hebben wij de leukste muziekfestivals tijdens Pinksteren voor u uitgelicht.

Jazz In Duketown

pinksteren-jazzOok dit jaar wordt weer tijdens het weekend met Pinksteren het Jazz In Duketown-festival gehouden in Den Bosch. Het festival belooft weer een groot feest te worden met vele lokale, nationale en internationale artiesten. Afgelopen edities stonden onder andere Gregory Poter, Kapok, Beats And Roots en Frits Landesbergen op het podium. Verschillende soorten jazz uit alle windstreken, zeker een bezoekje waard!

Music Meeting Nijmegen

In Park Brakkenstein in Nijmegen wordt tijdens Pinksteren weer Music Meeting georganiseerd. Dit driedaags festival trekt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers. Het park wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek waar verschillende muziekgenres, culturen en muziekliefhebbers samenkomen. Er is een eigenzinnige combinatie van uitmuntende internationale artiesten uit de jazz- en worldscene!

Markten met Pinksteren

pinksteren-marktenNaast de festivals worden er traditiegetrouw ook in vele dorpen weer markten gehouden tijdens Pinksteren, zo ook dit jaar. Erg leuk als uitje met het gezin of met vriendinnen. Hele straten zijn afgesloten en er staan tientallen kraampjes met een verscheidenheid aan artikelen. Hieronder een aantal leuke markten met Pinksteren:

  • Pinkstermarkt Vlissingen. Deze Pinkstermarkt wordt alweer jaren georganiseerd, en wel op Pinksterzondag. Aan de mooie boulevard van Vlissingen kunnen bezoekers terecht voor een overweldigend assortiment in een sfeervolle ambiance.
  • Pinkstermarkt Brummen. Elk jaar op Tweede Pinksterdag in het centrum van Brummen. Er zijn verschillende pleinen zoals het Jongerenplein, het Museumplein, het Smaakplein en het Verwenplein.
  • Pinkstermarkt Nijmegen. Zoals elk jaar op de zondag van Pinksteren vindt ook in nu weer de gezellige Pinkstermarkt in de binnenstad van Nijmegen plaats. Leuke spulletjes, kunst, boeken en nog veel meer kunt u hier kopen!

[gap height=”15″]

Andere leuke activiteiten tijdens Pinksteren

Naast de Pinkstermarkten en Pinksterfestivals zijn er nog meer leuke activiteiten. Heeft u toch meer zin om iets anders te doen? Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg. Bekijk hieronder enkele andere leuke evenementen die worden georganiseerd dit jaar!

Dagje meubelboulevard?

Traditioneel gezien gaan vele mensen op de tweede dag van Pinksteren naar de meubelboulevards. Lekker rondneuzen, op zoek naar inspiratie voor nieuwe meubels en leuke woonaccessoires. In elke provincie vindt u wel een aantal meubelboulevards, wat dacht u bijvoorbeeld van woonboulevards in:

Mogelijkheden genoeg!

Harley and European Bike Festival

pinksteren-harleyIn Apeldoorn wordt elk jaar met Pinksteren het Harley and European Bike festival gehouden. Tijdens dit leuke evenement wordt het centrum van Apeldoorn omgetoverd tot hometown van alle bikers. Op verschillende pleinen kunt u terecht voor leuke live muziek, allerlei kramen met accessoires en must haves en nog veel meer. Jaarlijks trekt het festival wel zo’n 20.000 bezoekers. Niet alleen voor motorliefhebbers, maar voor iedereen een leuk uitje!

Andere uitjes tijdens Pinksteren

Staat het uitje van uw keuze er nog niet tussen? Neem dan een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor u het weet heeft u iets leuks gevonden om te doen tijdens Pinksteren!

Er zijn de leukste dingen te doen tijdens Pinksteren!