Wat te doen met Pinksteren

Op Wat te doen vandaag vind je de leukste uitjes en de leukste evenementen!

Wij hebben net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend? Leuk een weekendje weg met vrienden, het gezin of juist romantisch samen met je partner?

Wat te doen met Pinksteren

Natuurlijk leent het Pinksterweekend zich uitstekend om een minivakantie op te nemen en er een heel weekendje weg van te maken. Van zaterdag tot en met maandag of misschien neem je de vrijdag ook nog vrij? Waar je ook bent of heen wilt met Pinksteren, er zijn in elke provincie van Nederland talloze leuke uitjes te doen. Boek er direct een of meerdere overnachtingen bij, er zijn verschillende leuke hotels te boeken. Er zijn leuke overnachtingsmogelijkheden te vinden tijdens Pinksteren.

Pinksterfestivals

Denk je aan festivals tijdens Pinksteren dan denk je natuurlijk meteen aan Pinkpop. Pinkpop is misschien wel hét bekendste festival van Nederland. Toch wordt dit festival niet áltijd tijdens Pinksteren georganiseerd. Tijdens Pinksteren worden er nog veel meer festivals georganiseerd, wat dacht je bijvoorbeeld van Jazz In Duketown en Music Meeting Nijmegen? Muziekliefhebbers kunnen hun hart dus wel ophalen! 

Jazz In Duketown

Ook dit jaar wordt weer tijdens het weekend met Pinksteren het Jazz In Duketown-festival gehouden in Den Bosch. Het festival belooft weer een groot feest te worden met vele lokale, nationale en internationale artiesten. Afgelopen edities stonden onder andere Gregory Poter, Kapok, Beats And Roots en Frits Landesbergen op het podium. Verschillende soorten jazz uit alle windstreken, zeker een bezoekje waard!

Music Meeting Nijmegen

In Park Brakkenstein in Nijmegen wordt tijdens Pinksteren weer Music Meeting georganiseerd. Dit driedaags festival trekt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers. Het park wordt omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek waar verschillende muziekgenres, culturen en muziekliefhebbers samenkomen. Er is een eigenzinnige combinatie van uitmuntende internationale artiesten uit de jazz- en worldscene!

Markten tijdens het Pinksterweekend

Naast de festivals worden er traditiegetrouw ook in vele dorpen weer markten gehouden tijdens Pinksteren, zo ook dit jaar. Erg leuk als uitje met het gezin of met vriendinnen. Hele straten zijn afgesloten en er staan tientallen kraampjes met een verscheidenheid aan artikelen. 

 • Pinkstermarkt Vlissingen. Deze Pinkstermarkt wordt alweer jaren georganiseerd, en wel op Pinksterzondag. Aan de mooie boulevard van Vlissingen kunnen bezoekers terecht voor een overweldigend assortiment in een sfeervolle ambiance.
 • Pinkstermarkt Brummen. Elk jaar op Tweede Pinksterdag in het centrum van Brummen. Er zijn verschillende pleinen zoals het Jongerenplein, het Museumplein, het Smaakplein en het Verwenplein.
 • Pinkstermarkt Nijmegen. Zoals elk jaar op de zondag van Pinksteren vindt ook in nu weer de gezellige Pinkstermarkt in de binnenstad van Nijmegen plaats. Leuke spulletjes, kunst, boeken en nog veel meer kunt u hier kopen!

Zoek naar alle leuke Pinkstermarkten

Andere leuke activiteiten tijdens Pinksteren

Naast de Pinkstermarkten en Pinksterfestivals zijn er nog meer leuke activiteiten. Heb je toch meer zin om iets anders te doen? Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg.

Dagje meubelboulevard?

Traditioneel gezien gaan vele mensen op de tweede dag van Pinksteren naar de meubelboulevards. Lekker rondneuzen, op zoek naar inspiratie voor nieuwe meubels en leuke woonaccessoires. In elke provincie vindt je wel een aantal meubelboulevards, wat dacht je bijvoorbeeld van woonboulevards in:

Er zijn mogelijkheden genoeg!

Harley and European Bike Festival

In Apeldoorn wordt elk jaar met Pinksteren het Harley and European Bike festival gehouden. Tijdens dit leuke evenement wordt het centrum van Apeldoorn omgetoverd tot home town van alle bikers. Op verschillende pleinen kun je terecht voor leuke live muziek, allerlei kramen met accessoires en musthaves en nog veel meer. Jaarlijks trekt het festival wel zo’n 20.000 bezoekers. Niet alleen voor motorliefhebbers, maar voor iedereen een leuk uitje!

Pinksteren is een feestdag

Pinksteren is een feestdag die valt op de 50e dag na Pasen en wordt gevierd om de uitstorting van de Heilige Geest te herdenken.

Wij hebben nog een paar extra tips activiteiten die je kunt doen tijdens Pinksteren:

 • Bezoek een kerkdienst: Pinksteren is een christelijke feestdag, dus het bijwonen van een kerkdienst kan een mooie manier zijn om de dag te vieren.
 • Ga picknicken: Pinksteren valt vaak in het voorjaar, dus het kan een mooie dag zijn om te genieten van het weer en buiten te picknicken met vrienden of familie.
 • Maak een lentewandeling: Maak een mooie wandeling in de natuur en geniet van de ontluikende bloemen en de frisse lucht.
 • Doe een lenteproject: Pinksteren valt vaak samen met het begin van de lente, dus het kan een goed moment zijn om een lenteproject te starten, zoals het planten van bloemen of het opzetten van een moestuin.
 • Organiseer een barbecue: Maak gebruik van het mooie weer en organiseer een barbecue met vrienden of familie.
 • Ga erop uit: Verken een nieuwe stad, bezoek een bijzonder gebouw, museum, ga naar een pretpark, of maak een dagtocht naar het strand.
 • Maak Pinksteren-gerelateerde hapjes: Maak Pinksteren-gerelateerde hapjes, zoals roze cupcakes, aardbeien smoothies of vers fruit salades.
 • Lees een boek: Neem de tijd om een goed boek te lezen, of het nu een roman, een biografie of een spiritueel boek is.

Hopelijk geven deze tips je wat inspiratie om te genieten van de Pinksteren feestdag.

Neem ook een kijkje bij de provincie of de stad van uw keuze voor andere mogelijkheden. Voor je het weet heb je iets leuks gevonden om te doen tijdens Pinksteren!

Er zijn de leukste dingen te doen tijdens Pinksteren!