Natuur- en speelparken in Friesland

Ga met de kids er op uit in Friesland.

Friesland heeft een heel eigen taal en cultuur en de vele wateren die de provincie rijk is, valt er in Friesland altijd wat te ontdekken! Je kunt in Friesland volop genieten op het water of in het bos.

Met de kinderen er op uit in Friesland? Er zijn volop uitjes te vinden in de provincie! Lowbudget of Gratis, wij hebben een aantal leuke uitjes voor je!

De Naturij Drachten

De Naturij is leukste en grootste speelpark van Friesland! Met 70.000m2 speelplezier is er voor iedereen wel wat te beleven. Lekker klimmen en klauteren in onze indoor speelhal. Lekker buiten spelen in onze mega speeltuin. Wil jij de geitjes knuffelen of voeren? Of lekker racen in onze verkeerstuin? Of ga je liever op expeditie in de natuur? Bij De Naturij kan het allemaal.

Adres: Oude Slingeweg 4 | 9204 WS | Drachten

Lees meer over de Naturij

Speel- en dierenpark Sanjesfertier – Feanwâlden

Sanjesfertier is een speel- en dierenpark in één! Vele dieren van vogels, neusberen, stokstaartjes, geitjes en paarden wonen in Sanjesfertier. Sanjesfertier is erg educatief. In het hele park vind je allerlei informatieborden met dierenweetjes en in het natuurmuseum kom je nóg meer te weten over de dieren.

En na alle dierenkennis, is het tijd om te spelen! Dat kan zowel binnen als buiten, bijvoorbeeld in de grootste apenkooi van Friesland!

Speciaal voor kindjes tot 4 jaar is er een apart gedeelte en buiten is er naast een speeltuin ook een verkeerstuin. Kortom: genoeg te beleven in Sanjefertier!

Adres: Boppewei 14 |9271 VH |De Westereen

Lees meer over Sanjesfertier

Kameleondorp Terherne

Kameleondorp Terherne, daar komen de verhalen tot leven! Iedereen kent toch wel de boeken van De Kameleon? Het dorp Lenten van Hielke en Sietse is levensgroot nagebouwd. Kan jij helpen want er is een toestand! Na het bezoek van professor Frost zijn er bijzonder vreemde koffers opgedoken, Ze staan kris kras door het hele dorp. Er moet een code gekraakt worden, in het dorp zullen ze blij zijn met jouw hulp.

Kameleondorp in Terherne is een uitje voro het hele gezin! Beleef de avonturen van Hielke en Sietse!

Adres: Koailàn 2, 8493 LA Terherne

Lees meer over Kameleondorp

AquaZoo Leeuwarden

In AquaZoo ga je op ontdekkingstocht! Leer alles over de vele dieren die leven in AquaZoo! Je vind er capibara’s, flamingo’s, piranha’s en wallaby’s, maar er leven ook ijsberen, nijlkrokodillen, rode panda’s, schildpadden!

Ga samen emet de verzorgers naar de dieren en leer alles en mag je zelfs meehelpen voeren en verzorgen van de dieren.

In AquaZoo zijn ook speeltuinen en spannende avonturenroutes door het hele park. Durf jij over de boomstammen lopen en over de slootjes springen? Ga langs kangoeroes en ga het moeras over met een trekvlot. Hou jij het droog als je over de stenen springt?

AquaZoo Leeuwarden | De Groene Ster 2 |8926 XE Leeuwarden

Lees meer over AquaZoo Leeuwarden

Natuurmuseum Fryslan

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. In Natuurmuseum Fryslan zijn telkens wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma’s met diverse activiteiten. Zo is er altijd iets nieuws te beleven in het museum.

Verwonderland
In Verwonderland ga je mee door de bijzondere wereld van de natuur. Kom je verbazen over de opmerkelijke kanten van alles wat leeft, groeit en bloeit in Natuurmuseum Fryslan.

OnderWaterSafari
De OnderWaterSafari is de geheel nieuwe versie van Friesland onder Water, al jaren de meest populaire presentatie van Natuurmuseum Fryslân (toegankelijk voor bezoekers vanaf 4 jaar). De OnderWatersafari is een echte interactieve ride. Stap in een voertuig waarmee je een reis maakt door de onderwaterwereld van Nederland!

Natuurmuseum Fryslan | Schoenmakersperk 2 | 8911 EM Leeuwarden

Lees meer over Natuurmuseum Fryslan

Ga er in heel Friesland er lekker op uit met de kids!