Gratis uitjes in Overijssel

Gratis uitjes zijn er ook in de provincie Overijssel.

Je kunt niet in iemands portemonnee kijken en het is vaak ook nog wel lastig om het een ieder naar zijn of haar zin te maken met tips voor leuke dagjes weg die soms best wel duur kunnen zijn. Gelukkig zijn er in Nederland ook genoeg uitjes te bedenken die gratis of low-budget zijn. Zo ook in de provincie Overijssel.

Gratis uitjes in Overijssel

In de provincie Overijssel vind je allerhande gratis uitjes, zoals het bezoeken van een kinderboerderij, buitenspeeltuin of het bewandelen van een avontuurlijk kabouterpad. Wij zetten de leukste gratis uitjes voor je op een rij.

Kinder- en natuurboerderijen in Overijssel

Op een prachtige locatie in het Overijsselse Dalfsen bevindt zich de Natuurboerderij Lindehoeve. Een natuur- en kinderboerderij die voor iedereen toegankelijk is.

Met verschillende dieren, van geiten en schapen tot varkens en pony’s. Je kunt hier ook een mooie wandeling maken door de groenten- en kruidentuin, de boomgaard en de bloementuin. De groente, kruiden en vruchten worden drie keer per week vers geoogst en verkocht in de verkoopkraam op het terrein. Ondertussen kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin.

Ten Kate’s Dierenpark

Ten Kate’s Dierenpark wat gelegen is in het mooie rustige Nieuwleusen aan het Westerveen. Het park is altijd vrij toegankelijk, 7 dagen per week kun je daar rond lopen. De dieren die je er tegen kunt komen zijn divers. Van Damherten tot aan de blauwe reiger maar ook herten en een minivarken. Op Ten Kate’s Dierenpark is een looproute gecreëerd en is 900 meter lang. Als je de route volgt loop je langs een kikkerpoel, vogelbad en vleermuiskelder.

Je vindt Ten Kate’s Dierenpark in Nieuwleusen aan de Westereen.

Bekijk de website van Ten Kate’s Dierenpark

Speeltuinen in Overijssel

Wil je je kinderen graag meenemen naar een gratis en toegankelijke (buiten)speeltuin? Dan ben je in de provincie Overijssel aan het juiste adres.

In de hoofdstad van de provincie Overijssel Zwolle vind je tal van leuke toegankelijke speeltuinen. Wat dacht je van Speeleiland Frankhuis Stadshagen in de Broderiestraat? Een uitdagend speelterrein in en rondom het water. Dankzij een betonpad is de speelplek ook toegankelijk voor kinderen met een beperking.

Of roetsj van de kabelbaan in Speeltuin De Regenboog in de wijk Holtenbroek. In Zwolle is in ieder stadsdeel wel een leuke uitdagende speeltuin te vinden.

Op de Sallandse Heuvelrug kun je niet alleen de mooiste wandelingen en fietstochten maken, ook voor kinderen is er een heleboel te doen. In het Speelbos Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer kunnen kinderen buiten spelen in de vrije natuur. Houten speeltoestellen, klimnetten en leuke opdrachten maken het een uitdagend speelbos voor vele kinderen (en ouders).

Hou je van ruig? Kom dan naar Woeste Willem in Deventer. Een prachtige natuurlijke en avontuurlijke plek in de stadsuiterwaarden van Deventer. Voor iedereen die niet bang is om vies te worden. Er worden geregeld speurtochten, modderdagen en cursussen georganiseerd.

In Enschede is de Stichting Enschedes Speeltuinen opgericht, een overkoepelende organisatie voor achttien speeltuinen in Enschede.

Kijk op de website voor de locaties van de 18 speeltuinen in Enschede

Kabouterpaden in Overijssel

Een kabouterpad is een leuke korte wandelroute waarmee je al spelenderwijs met kinderen op zoek kan gaan naar kleine kabouters en kabouterhuisjes op de route. Soms ook met leuke opdrachten. In de provincie zijn een aantal kabouterpaden te vinden.

Op sommige locaties kun je bij het startpunt een route ophalen en soms ook echte kaboutermutsjes aanschaffen tegen een lage prijs. Voor de echte kabouterbeleving!

Natuurwandelingen in Overijssel

Wil je met je gezin de natuur verkennen? Loop dan de Luttenberg Belevingsroute. Een leuke familieroute door bos en heide. Onderweg vind je speeltoestellen, zoals een touwbrug en klauterkkeien en informatie over planten, dieren en erfgoed. De route is ongeveer drie kilometer lang en perfect voor kinderen tot 12 jaar.

Meer weten? Lees onze pagina over Wandelen in Overijssel.

Voor weinig geld kun je je goed vermaken in de provincie Overijssel.