Wat te doen in Medemblik

Bezoek in de historische stad Medemblik.

Medemblik is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Medemblik ligt aan het IJsselmeer. De gemeenten Enkhuizen, Hoogkarpel, Hollands Kroon, Opmeer, Zwaag, Middenmeer en Winkel omringen Medemblik. Medemblik is een historische gemeente met veel bezienswaardigheden. Medemblik is de oudste stad van West-Friesland!

Stap aan boord van de historische Stoomtram Hoorn-Medemblik voor een nostalgische rit door het prachtige West-Friese landschap. Geniet van het geluid en de geur van stoom terwijl je langs pittoreske dorpjes, weilanden en waterwegen reist. Combineer je tramrit met een bezoek aan het Stoommachinemuseum in Medemblik.

Wat te doen in Medemblik

In Medemblik komen verleden en heden samen. Kom er achter in Medemblik hoer de strijd tegen het water, de handel in de Gouden Eeuw er aan toe ging. In de musea en gebouwen zie je nog veel terug van vroeger.

Bezoek Kasteel Radboud. Het historische Kasteel Radboud, dat dateert uit de 13e eeuw. Dit middeleeuwse kasteel diende ooit als verdedigingswerk en herbergt nu een interessant museum. Ontdek de geschiedenis van het kasteel en de regio, bekijk archeologische vondsten en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de kantelen. Ontdek ook de ambachtelijke kunst van het broodbakken in het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij. Bewonder de antieke bakkersapparatuur, leer over de geschiedenis van brood en banket, en neem deel aan workshops en demonstraties om zelf brood te bakken en andere lekkernijen te maken.

Maak een ontspannen wandeling langs de historische haven van Medemblik en bewonder de prachtige zeilschepen, jachten en traditionele boten die hier aangemeerd liggen. Geniet van het uitzicht op het water en de levendige sfeer van de haven, en stop bij een van de gezellige cafés en restaurants langs de kade.

Watersport

Medemblik is een paradijs voor watersportliefhebbers, met tal van mogelijkheden om te zeilen, windsurfen, kitesurfen en kanoën op het IJsselmeer. Huur een boot, neem deel aan een zeilcursus of verken de wateren op een kajak of paddleboard voor een dag vol avontuur en plezier op het water.

Culinair genieten in Medemblik

Geniet van de smaken van Medemblik in een van de vele restaurants, eetcafés en ijssalons in de stad. Proef lokale specialiteiten zoals verse visgerechten, ambachtelijk gebakken brood en banket, en heerlijk zelfgemaakt ijs terwijl je geniet van het uitzicht op de haven en het historische centrum.

Evenementen Medemblik

Er is altijd wel iets te doen in Medemblik! De vele markten zijn een toeristische trekpleister. In het centrum is het dan erg gezellig! Ook is er jaarlijks een Koren Festival, Oldtimerdag, Zomerfeesten, Westfriese Waterweken.

Bekijk de agenda op VISIT Medemblik

IJsselmeer

Medemblik lig aan het IJsselmeer. Op het IJsselmeer kun je hele dagen doorbrengen! Je kunt er gaan zwemmen, zonnen, picknicken en ’s avonds genieten van een heerlijk diner en naar de zonsondergang kijken. In Medemblik is er plaats voor je zeilboot of motorboot. Ook kun je in de haven een boot huren voor een dag op het water.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, natuur, watersport of culinaire ervaringen, Medemblik biedt voor elk wat wils!