Swifterkamp

Swifterkamp

In het Natuurpark Lelystad bevindt zich het steentijddorpje Swifterkamp.

Vlotgrasweg 15
8219 PP Lelystad

Op een schitterende locatie in Natuurpark Lelystad bevindt zich een klein dorpje genaamd Swifterkamp.

Swifterkamp

Het dorp ademt de sfeer van lang vervlogen tijden en bestaat uit twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie bijgebouwen groot. Zo nu en dan wordt het bewoond door groepen volwassenen en kinderen die voor korte of langere tijd willen proeven hoe het zou zijn te leven in de Nieuwe Steentijd; de tijd dat jager-verzamelaars geleidelijk overgingen tot het boerenbestaan (in midden Nederland vanaf ca. 6300 jaar geleden).

Voornamelijk in het voorjaar en de zomer wordt er op de nederzetting door de tijdelijke inwoners flink gewerkt; er worden dan broden gebakken, sieraden en werktuigen gemaakt, er wordt hout gesprokkeld, gesponnen, geweven, gekookt op open vuur en nog veel meer. En na afloop lekker bijkomen bij een knapperend kampvuurtje.

Let op: Vanwege herhaaldelijk ongewenst bezoek, inbraak en brandstichting is de Stichting Prehistorische Nederzetting helaas genoodzaakt geweest om een hek om de nederzetting te plaatsen. Hierdoor zijn ze niet meer altijd open. Wanneer het hek gesloten is zijn ze dicht.

De openingstijden op woensdag en op zondag zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van vrijwilligers. De toegang is gratis. Wanneer het terrein verhuurd is zijn ze niet open voor bezoekers.

Adres Swifterkamp

Vlotgrasweg 15
8219 PP Lelystad

Bezoek de website

 

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland