Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een bezoekje waard!

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur. We laten van alles zien over de wereld van de media: van de rijke geschiedenis tot aan actuele ontwikkelingen en mediafenomenen. Alles over mens, media en maatschappij vind je hier. Vanuit een grote mediacollectie is er een mediamuseum, een uitgebreide (culturele) programmering voor jong en oud en een breed onderwijsaanbod over mediawijsheid.

De Beeld en Geluid experience

In het museum ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. BN’ers leiden je virtueel rond in de verschillende paviljoenen: kleine tentoonstellingen met elk een eigen thema.
Stap in de schoenen van een maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het TopPop-podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld en Geluid! Of plof neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld en Geluid. In Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil.

Van de allerkleinsten die op avontuur gaan in Media Ukkie Land tot zij die zich de eerste televisie nog herinneren: hier ben je uren zoet.

Agenda

Naast het museum heeft Beeld en Geluid een uitgebreide culturele agenda. Denk hierbij aan verrijkende colleges, talkshows en lezingen over (recente) mediaontwikkelingen en wereldgebeurtenissen. Ook zijn er interactieve (media)workshops en groepsbezoeken mogelijk voor jong en oud.

Kijk op www.beeldengeluid.nl/agenda voor meer informatie.

Adres Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs