Museumboerderij “Pasmans Huus”

Museumboerderij “Pasmans Huus”

Bezoek Museumboerderij ''Pasmans Huus''

Oosterstraat 16
7963 AC Ruinen

Bezoek Museumboerderij ”Pasmans Huus” en kom alles te weten over het leven rond 1900 op de boerderij.

Museumboerderij “Pasmans Huus”

De museumboerderij is door de Stichting ingericht en geeft een goed beeld van het leven op een boerderij rond 1900, er bevindt zich onder andere een boerenkeuken uit die tijd. Verder is er in het museum te bezichtigen: de opkamer met een collectie oorijzermutsen, twee volledige gevulde kabinetten, bedsteden en een groot aantal gebruiksvoorwerpen. Op de deel in het achterhuis zijn verschillende oude landbouwwerktuigen en enkele boerenkarren tentoongesteld. Ook is er een expositiezolder boven de deel in het achterhuis waar wisselende tentoonstellingen worden gehouden. De bezoekers worden door vrijwilligers rondgeleid.

Historie van Ruinen

Door de grote belangstelling voor historie die in de loop der eeuwen het karakter van Ruinen hebben beinvloed is in 1982 vanuit de bevolking de Stichting Historie van Ruinen opgericht. De Stichting stelt zich ten doel de veranderingen die plaatsgevonden hebben in beeld te brengen en beheert daarvoor de Museumboerderij Pasmans Huus.

Adres Museumboerderij “Pasmans Huus”

Oosterstraat 16
7963 AC Ruinen

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland