Museum Moddergat

Museum Moddergat

Bezoek in het noordelijkste deel van Friesland, het Moddergat museum.

Fiskerspaad 4
9142 VN Moddergat

Telefoon: 0519 589 454
E-mail: [email protected]

In het noordelijkste deel van Friesland, direct aan de Waddenzee, ligt in het beschermde dorpsgezicht van Moddergat museum.

’t Fiskershúske. In dit bijzondere openluchtmuseum worden de herinneringen aan de verdwenen kustvisserij en de visserscultuur levend gehouden.

Ruik de zee en voel de wind in openluchtmuseum ’t Fiskershúske!

Museum ’t Fiskershúske

Museum ’t Fiskershúske verzamelt en exposeert voorwerpen en bescheiden die betrekking hebben op de oude kustvisserij en het leven van de bewoners van het dubbeldorp Paesens-Moddergat. De ramp van Moddergat, in 1883 waarbij 83 vissers omkwamen, vormt hier vanzelfsprekend een groot aandeel in. De tentoongestelde voorwerpen zijn te bezichtigen in de vier huisjes van het museum.

Het oudste huisje is uit 1794 en geeft een beeld van de inrichting van een vissershuis langs de waddenkust rond 1850. In ‘Klaske’s Húske’ zijn de kamers ingericht in de stijl van de vroege twintigste eeuw. In huisje ‘de Aek’ vindt u de permanente expositie ‘Vissers van Wad en Gat’, met aandacht voor scheepsmodellen, vissersgereedschap, het reddingswezen en herinneringen aan de scheepsramp van Moddergat. Huisje ‘de Logger’ is voor wisselende tentoonstellingen.

Museum ’t Fiskershúske heeft ook een kleine bibliotheek (niet toegankelijk voor publiek) en een grote verzameling foto’s en ansichtkaarten.

Naast het bezichtigen van de unieke oude vissershuisjes en de tentoonstelling, kun je een heerlijk kopje koffie drinken in het museumcafé. Ben je op zoek naar een leuk souvenir of een speciale kaart? In het museumwinkeltje vindt u tal van leuke spulletjes!

Adres Museum Moddergat

Museum ’t Fiskershúske
Fiskerspaad 4, 9142 VN Moddergat

Telefoon: 0519 589 454
E-mail: [email protected]

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland