jacobikerk

Jacobikerk

Bezoek de Jacobikerk

Barchman Wuytierslaan 198,
3818 LN Amersfoort

Telefoon: 033-4661996

De naam Jacobikerk verwijst naar de apostel Jacobus. De kerk staat langs een van de pelgrimswegen die leiden naar het pelgrimsoord Santiago de Compostela.

Jacobikerk

Tijdens de Middeleeuwen is de kerk diverse keren uitgebreid. Bijzonder is dat de toren hierdoor in het kerkgebouw kwam te staan. Het bijbehorende pelgrimsteken, de sint-jakobsschelp, vinden we verschillende malen terug in de kerk. Belangrijke interieuronderdelen zijn het koperen koorhek (16e eeuw), de eikenhouten preekstoel (16e eeuw) en de kleurrijke gewelfsleutels en muurschilderingen (14e-16e eeuw).

De Jacobikerk bevat als enige kerk in Nederland nog restanten van een zogenaamde kluis, in de pijler naast de Van Eyckkapel. Deze 15e-eeuwse kluis werd bewoond door de kluizenares Alyt Ponciaens. Aan de buitenzijde van de kerk bevindt zich de oudste ‘moderne’ zonnewijzer ter wereld, uit 1463

Jacobikerk, een leuk uitje!

De Jacobikerk in Utrecht is een levendige gemeenschap die samenkomt in en om het monumentale kerkgebouw. We zijn een protestantse wijkgemeente binnen de Protestantse Kerk in Nederland. De Jacobikerk is een missionaire gemeente waarin we elkaar aanmoedigen en steunen om in het dagelijks leven discipel te zijn van Jezus Christus.

Adres Jacobikerk

Barchman Wuytierslaan 198,
3818 LN Amersfoort
Telefoon: 033-4661996

Bezoek de website

Foto: Jacobikerk

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs