Huis van Hilde

Huis van Hilde

Het archeologiecentrum van Noord-Holland

Westerplein 6
1901 NA Castricum

Telefoon: 023 – 514 32 47
E-mail: [email protected]

Het archeologiecentrum van Noord-Holland.

Huis van Hilde

Het Huis van Hilde is het archeologisch depot van de Provincie Noord-Holland waar zo’n twee miljoen vondsten worden bewaard. De helft van het gebouw is ingericht met een voor publiek toegankelijke museale presentatie over de bewoningsgeschiedenis van dit gebied. Ook zijn er tentoonstellingen over actuele vondsten, een educatieve ruimte voor schoolbezoek, een museumcafé en zalen voor ontvangsten.
Je kunt in het Huis van Hilde ook een spannende ontdekkingstocht door de archeologie van de provincie maken en mensen ontmoeten uit het verleden. Er zijn zestien levensechte mensfiguren, indrukwekkende reconstructies van skeletten die door archeologen zijn opgegraven. Met forensische technieken zijn de gezichten gereconstrueerd en de kleding is zo getrouw mogelijk gemaakt. Je staat oog in oog met mensen van vroeger.
Wil je ontdekken wat archeologie is? Kruip in de huid van een archeoloog en word een echte speurneus in het ArcheoLab, of leef je uit met een van de ArcheoGames. Ook voor kinderen is er altijd wat te doen.

Adres Huis van Hilde

Westerplein 6
1901 NA Castricum
Telefoon balie: 023 – 514 32 47

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs