Historisch Museum Vriezenveen

Historisch Museum Vriezenveen

Historisch Museum Vriezenveen met grootse geschiedenis!

Westeinde 54
7671 CD Vriezenveen

Telefoon: 0546-563 476

Vriezenveen mag dan klein zijn, haar geschiedenis is groots. Wist u dat een Vriezenvener in de Tweede Wereldoorlog ten behoeve van het verzet en de spoorwegstaking de grootste bankroof in Nederland ooit pleegde? Dat in dit kleine dorp één van de grootste branden in de Nederlandse geschiedenis plaatsvond? En dat het nationaal en internationaal bekende ondergoed van Jansen & Tilanus hier vandaan komt? Ook de eerste grote ruilverkaveling vond in Vriezenveen plaats.

Historisch Museum Vriezenveen

Dat ontdekt u allemaal in Historisch Museum Vriezenveen. Het museum is ook beroemd door haar uitgebreide Russische afdeling. Deze afdeling geeft de handel op Sint Petersburg weer van 1750 tot 1917. De geschiedenis van de ‘Rusluie’ komt weer tot leven! Hier wordt het verhaal van de Rusluie verteld, een groep Vriezenveense kooplui die in de 18e en 19e eeuw hun waar in Sint Petersburg konden verkopen en zelfs een Vriezenveense handelskolonie in Sint Petersburg oprichtten met een eigen gebouw van circa 100m lang.

Historisch Museum Vriezenveen in Vriezenveen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest.

Het museum is open op dinsdag, woensdag, donderdag, en vrijdag, en anders op afspraak. Het museum staat in het centrum van Vriezenveen.

Adres Historisch Museum Vriezenveen

Westeinde 54
7671 CD Vriezenveen
Telefoon: 0546-563 476

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland