Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum

Bezoek Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur, gevestigd in het eeuwenoude historische centrum van ’s-Hertogenbosch.

Wisselende tentoonstellingen

In sfeervolle 18de-eeuwse paleiszalen en moderne tentoonstellingsruimten brengt het museum tentoonstellingen tot leven. Het museum toont internationale kunst, maar ook jonge talentvolle kunstenaars krijgen een podium. Of ze nu uit Brabant, Londen of New York komen, wat hen verbindt is het inspirerende verhaal achter hun werk.

Altijd te zien

Het Noordbrabants Museum vertelt het verhaal over het verleden en heden van Brabant. De vaste collectie bevat spraakmakende werken van meesters als Vincent van Gogh, Jan Sluijters en de familie Bruegel. Daarnaast is een brede collectie hedendaags werk van Brabantse kunstenaars te bewonderen.

Eindeloos ontdekken

Samen met Design Museum Den Bosch vormt Het Noordbrabants Museum een van de grootste museumcomplexen in Nederland. Gelegen midden in de oude binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Met ruim 5.000m2 tentoonstellingsruimte, een moderne brasserie, een museumwinkel en een prachtige binnentuin is er altijd iets om te ontdekken.

Kijk voor meer informatie op de website.

Adres Het Noordbrabants Museum

Verwersstraat 41
5211 HT Den Bosch
Telefoon: 073 – 687 78 77

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland