NAtionaal Park Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Houtkampweg 9
6731 AV Otterlo

Telefoon: 055 833 0833

Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt midden op de Veluwe, een gebied met een bijzonder rijke historie. De natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is overweldigend. De verschillende oud-Veluwse landschappen wisselen elkaar continu af; tijdens uw tocht door het Park komt u door loof- naald- en gemengde bossen, maar ook over heidevelden (nat en droog), grasvlakten en stuifzandlandschappen.

Die landschappen herbergen een ongekende diversiteit aan planten- en diersoorten. Van de zeldzame parelmoervlinder tot het imposante edelhert, van het gentiaanblauwtje tot de kleine schorseneer. Het Park kent meer dan honderd Rode Lijst-soorten, zoals de tapuit, de draaihals, de heikikker en de ringslang.

Ontdek het Park Ontdek de historische verhalen, de natuur, de kunst en architectuur.

Fietsen en wandelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

U kunt in het park over ruim veertig kilometer fietsen over de fietspaden door het afwisselende landschap van Nationaal Park De Hoge Veluwe! De beroemde Witte Fietsen zijn gratis te gebruiken. Maar uiteraard kunt u ook uitgebreid uren lang wandelen om het park te verkennen te voet! Het park kent ruim 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand waar u niet op raakt uitgekeken.

Jachthuis Sint Hubertus

Als u op het park vertoeft neemt u dan ook een kijkje in Jachthuis Sint Hubertus. Jachthuis Sint Hubertus is het oude buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller. Het echtpaar zijn de grondleggers van het nationale park. Het Jachthuis is wereldberoemd, want het is voor zover bekend het enige gesamtkunstwerk van architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934).

In het park is ook het Kröller-Müller Museum gevestigd.

Er is altijd wat te doen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Adres Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ingang Otterlo
Houtkampweg 9
6731 AV

Ingang Hoenderloo
Houtkampweg 13
7352 TC

Ingang Schaarsbergen
Koningsweg 17
6816 TC

Telefoon: 055 833 0833

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs