Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum is opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea in Nederland. Al ruim 100 jaar bevindt het zich op de huidige plek aan de Museumstraat, in het gebouw van een voormalig krankzinnigengesticht.

Dordrechts Museum

Het museum bezit een representatieve collectie van zes eeuwen Nederlandse schilderkunst, met daarin opmerkelijke werken van hoge kwaliteit. Van de meesterwerken uit de Gouden Eeuw, de Hollandse nostalgie van de Haagse School tot de onbevangen kunst van de Cobra-groep. Hier maakt u kennis met toonaangevende Nederlandse schilders door de eeuwen heen zoals Aelbert Cuyp, Ferdinand Bol, de familie Van Strij, Ary Scheffer, de gebroeders Maris, Johan Weissenbruch, Jozef en Isaac Israëls, Jan Toorop, René Daniëls, Robert Zandvliet en vele anderen.

Daarnaast presenteert het Dordrechts Museum tijdelijke tentoonstellingen rond diverse thema’s, genres en schilders. Afwisselend met oude, moderne, of hedendaagse kunst. In veel zalen staan ‘juwelendozen’ die nieuwsgierig maken: kunstkastjes met laden, speciaal voor tekeningen en prenten. Meer informatie en verdieping vindt u in de multimedia-zuilen, met ook verhalen, filmpjes en spelletjes voor kinderen.

Er zijn audiotours beschikbaar bij de balie in de hal. De museumwinkel beschikt over een ruim assortiment kunstboeken en cadeau-artikelen. Tijdens uw bezoek en na sluitingstijd kunt u bij Art & Dining terecht voor koffie, lunch en diner.

Adres Dordrechts Museum

Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
Telefoon: 078-7708708

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….