De Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz

Bezoek De Pyramide van Austerlitz

Zeisterweg 98
3931 MG Wouderberg

Telefoon: 0343 491 421

Op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug ligt de Pyramide van Austerlitz, in 1804 gebouwd door de troepen van Generaal Marmont. Die  zette er het Frans-Bataafse leger voor in, omdat hij zijn vriend en voorbeeld Napoleon wilde eren. Het monument ligt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. De met een obelisk bekroonde pyramide is geinspireerd door de veldtocht van Napoleon naar Egypte.

Aan het eind van de negentiende eeuw werd er een nieuwe obelisk geplaatst, maar de pyramide raakte in verval. In 2000 werd besloten het hele monument te renoveren en de omgeving eromheen op te frissen. Nu torent de pyramide weer als vanouds boven de omgeving uit! Vlakbij is een informatiecentrum waar u informatie over de tijd van Napoleon in Nederland vindt. Uiteraard is een bezoek aan de omgeving niet compleet zonder het beklimmen van de pyramide!

Adres De Pyramide van Austerlitz

Zeisterweg 98
3931 MG Wouderberg

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs