De Moriaan 's Hertogenbosch

De Moriaan ’s Hertogenbosch

Markt 77
5211 JX s-Hertogenbosch

Telefoon: 0900-1122334

Begin 13e eeuw werd er in Den Bosch een huis gebouwd van bakstenen. Dit huis is nog steeds geheel in tact en staat daarmee bekend als het ‘oudste bakstenen huis van Nederland’. Vele onderdelen van uit Middeleeuwse periode zijn bewaard gebleven. Waaronder de grote delen van de moer- en kinderblaken in de grote zaalruimte en jukken in de kapconstructie. Deze dateren uit 1310.

De Moriaan in ’s Hertogenbosch is door de eeuwen heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo is het ooit een vergaderruimte geweest voor de hervormingsgezinden, een theater waar comedianten hun spel speelden tijdens de Bosche kermis, later werd De Moriaan in ’s Hertogenbosch aangeduid als ‘Speelhuys’. Later verstigde de VVV van ’s Hertogenbosch zich hierin.

Adres De Moriaan ’s Hertogenbosch

Markt 77
5211 JX s-Hertogenbosch
Telefoon: 0900-1122334

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.