De Ambachtentuin

De AmbachtenTuin

De Ambachtentuin in Orvelte daar moet je echt naar toe!

Dorpsstraat 7
9441 PD Orvelte

Telefoon: 0593-322417

Ga terug in de tijd, ga naar De Ambachtentuin in Orvelte! In het museumdorp Orvelte worden oude ambachten nog in ere gehouden!

De AmbachtenTuin

Ga mee terug in de tijd door de smid en de klompenmaker. Luister naar de prachtige verhalen van vroeger en ga zelf kijken hoe toen het werk werd uitgevoerd. In en rondom de AmbachtenTuin worden ambachtelijke werktuigen en oude ambachten live gedemonstreerd. Pal naast de verkoophallen van Kachelparadijs ’t Stokertje ligt de Vuurplaats (gratis toegang).

Luister hier naar een boeiende tentoonstelling alles over het ontstaan van vuur. Koop je kaartje en dan wordt je opgehaald voor een indrukwekkende rondleiding langs de drie ambachten.

Smederij “de Zweetdruppel”

Smederij de Zweetdruppel stampt uit 1748 en is een eeuwenoude werkplaats. In deze smidse herleven oude tijden, waarbij regelmatig leuke demonstraties voor jong en oud plaatsvinden. De smid zweet regelmatig boven een heet vuurtje om zijn ambacht met plezier aan u te tonen. Werkzaamheden in de historische smederij zijn onder andere het herstel en onderhoud van ouderwets hang- en sluitwerk van de gebouwen in het dorp Orvelte

Klompenmakerij

Hoe worden klompen gemaakt? Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest hoe klompen vroeger werden gemaakt? Dan ben je bij deze klompenmakerij aan het juiste adres. Bekijk het eeuwenoude proces van blok hout tot functionele klomp, en leer leuke feitjes over de klomp!

Klompen maken is echt ambachtelijk werk!

Houtzagerij

De historische houtzagerij  heeft een horizontale houtzaag die uit circa 1850 stamt. En deze zaag wordt nog bijna elke dag gebruikt! Vroeger gebeurde dat door middel van een stoommachine en later door een heuse Brons dieselmotor.

Houtzagen is een waar vak apart. Deze ambacht wordt passievol van generatie op generatie doorgegeven. In de Ambachtentuin worden geweldige demonstraties gegeven.

Bezoekers wanen zich in De AmbachtenTuin in lang vervlogen tijden!

Adres ’t Stokertje De AmbachtenTuin

Dorpsstraat 7
9441 PD Orvelte
Telefoon: 0593-322417

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland