SLot Loevestein

Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen

Telefoon: 0183-447171

Slot Loevestein is het beroemdste kasteel van Nederland In het oer-Hollandse rivierenlandschap! Slot Loevestein waar Maas en Waal samenkomen liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig ideaal voor een dagje uit met gezin of collega’s. Daarnaast is het kasteel ook te gebruiken als feestlocatie, congreslocatie of voor een overnachting.

Slot Loevestein is een groots avontuur voor jong en oud!

Slot Loevestein

In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leert u over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Met spellen komt u meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kunt u de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Beleef het!

Ridders, gevangenen en soldaten een monumentale belevenis voor iedereen! Kruip in de wereld waaruit Hugo de Groot wist te ontsnappen. Bezoek de vesting, een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Adres Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Telefoon: 0183-447171

Bezoek de website

Foto: Slot Loevestein

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs