Eindhoven Museum

preHistorisch Dorp

Het verzamelen van planten, noten, wortels en dieren, dat werd er voornamelijk gezocht in de wilde natuur rondom Eindhoven. Eindhoven was toen natuurlijk nog niet het Eindhoven als dat het nu is, daarom laat het preHistorisch Dorp zien hoe het toen wel was. De dieren liepen er vrij rond over de straten en overal kon je in principe naar binnen.

Schapen waren tijdens de Middeleeuwen grote inkomsten. Niet de schaap zelf, maar de wol was het gene wat de mensen in die tijd zo blij mee waren. Je kon er je kleding en dekens van maken.

De wol was dus het handelswaar waar men in die tijd veel mee kon. Je had natuurlijk tijdens de Middeleeuwen nog geen C&A en vele andere kleding winkels. In het preHistorisch Dorp kunt u zien en meemaken hoe er in de Middeleeuwen, IJzertijd en tijdens de Vikingen werd gewoond en geleefd.

Het preHistorisch Dorp heeft niet alleen de Middeleeuwen waar u doorheen kunt lopen, tevens is er de IJzertijd en de tijd waarin de Vikingen leefden. Laat je meenemen naar de tijd waar men alles nog met hand deed in plaats van machines die we tegenwoordig hebben.

Adres preHistorisch Dorp

Boutenslaan 161b
Eindhoven
040-2522281

Bezoek de website

 

Meer uitjes