Attractiepark Duinen Zathe

Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kerkhofstraat 13
8051 EM Hattem

Telefoon: 038 444 1715

Het Nederlands Bakkerijmuseum Hattem is opgericht door Gerrit Willem Barendsen in 1977. Het Nederlands Bakkerijmuseum bestaat uit twee hoofdgebouwen, namelijk het “Pand” en het “Backhuys”. Het Pand heeft het interieur van een 18e-eeuwse bedrijfskeuken.

Op het noordelijkste puntje van de Veluwe, aan de oever van de IJssel, in de pittoreske vestingstad Hattem staat het grootste Bakkerijmuseum van Nederland. Drie prachtige monumenten, met elkaar verbonden door een tunnel onder de straat, tonen de rijke geschiedenis van brood en banket.

Een belevingsmuseum vol activiteiten voor jong en oud.

Genieten in de Gelagkamer

Voor een smakelijke onderbreking van een bezoek aan het museum ontvangen ze u graag in de historische gelagkamer met een lekker kopje koffie of thee, natuurlijk geserveerd met heerlijkheden uit eigen bakkerij. Daarnaast kunt u in het winkeltje geheel in de sferen van 1900 diverse heerlijkheden uit eigen bakkerij, souvenirs, thuisbakproducten en ansichtkaarten kopen.

Lang vervlogen tijden herleven in de 150 jaar oude bakkerij van het museum!

Zaterdag: kinderbakdag!

Elke zaterdag staat Het Nederlands Bakkerijmuseum in het teken van de jeugd. Alle kinderen mogen onder begeleiding van de bakker een eigen koek bakken!

Adres Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kerkhofstraat 13
8051 EM Hattem
Telefoon: 038 444 1715

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs