Museumspoorlijn STAR

Museumspoorlijn STAR

Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe!

Stationsstraat 3
9503 AD Stadskanaal

Telefoon: 0599 651 890

Museumspoorlijn STAR is de langste museumspoorlijn van Nederland.

Museumspoorlijn STAR

Een kijkje nemen in een stoomlocomotief is een droom van velen! Wil je wel eens op de stoel van de machinist zitten? Dat kan in het museum in de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal. In het museum hebben ze ook een uitgebreide tentoonstelling over de geschiedenis van de spoorlijn.

Hoe zag het er vroeger uit? Welke stations waren er allemaal langs de spoorlijn te vinden? Je komt het allemaal te weten in het Museumspoorlijn STAR. In de filmzaal draaien regelmatig films over Museumspoorlijn STAR. Het museum is gratis toegankelijk op vertoon van het treinkaartje. Ben je niet met de trein geweest? Geen probleem, losse toegangskaartjes voor het museum zijn te koop.

De langste museumspoorlijn van Nederland is te vinden in de Gronings-Drentse Veenkoloniën. Op deze stations kun je instappen voor een reis terug in de tijd!

  • Station Stadskanaal – Dit is het hoofdstation van Museumspoorlijn STAR. Hier bevinden zich ook de werkplaatsen en het museum.
  • Station Veendam – Het eindpunt van Museumspoorlijn STAR met aansluiting op de stoptreinen van Arriva naar Groningen.
  • Halte Nieuw Buinen – Het nieuwe eindpunt van de treinen ten zuid-oosten van Stadskanaal.

Daarnaast kun je onderweg ook nog opstappen bij de haltes Bareveld en Wildervank. Station Musselkanaal is het officiële tweede eindpunt van Museumspoorlijn STAR.

Stap in voor een reis terug in de tijd op de grens van Groningen en Drenthe!. Een dagje uit voor jong en oud.

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs