Industrieel Museum Zeeland

Industrieel Museum Zeeland

Bezoek Industrieel Museum Zeeland!

Westkade 114
4551 LA Sas van Gent

Telefoon: 0115-690985

Op een unieke locatie in Sas van Gent, namelijk de historische suikerloodsen van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek, bevindt zich het Industrieel Museum Zeeland.

Industrieel Museum Zeeland

Een bezoek aan het museum is vooral een belevenis. Volg hoe een fabriek ontwikkeld wordt, bekijk hoe een R&D lab eruit ziet of wat voor impact industrie op de omgeving heeft, zowel in de positieve als in de negatieve zin. Maar ook alles over energie; hoe wek je energie op, wat verbruik je en welke weg legt elektriciteit af naar je stopcontact. Ook is er aandacht voor veiligheid, transport en hoe divers het werk op een fabriek kan zijn. Draai zelf eens aan een afsluiter of neem een kijkje achter de deur van de directeur of de werkplaats.

Het Industrieel Museum Zeeland is uitermate geschikt om te bezoeken met kinderen. Speciaal voor hen is er een routing ontwikkeld waarbij ze door het gehele museum doedozen tegenkomen waarbij zij opdrachten moeten maken. Aan het begin van het museum ontvangen de kinderen een doeboekje waar de opdrachten in vermeld staan en een sleutel waarmee ze de doedozen kunnen openen. Zo maken zij op een speelse maar ook interactieve wijze kennis met industrie en leren ze waarom deze zo belangrijk is voor onze regio.

Uiteraard is er aan het einde van het bezoek een beloning voor het maken van de opdrachten. Naast de vaste expositie op de begane grond van het museum, heeft het museum nog een eerste verdieping die bereikbaar is via een spectaculaire loopbrug die een mooi uitzicht biedt over het gehele museum. De eerste etage wordt onder andere gebruikt voor wisseltentoonstellingen.

Het Industrieel Museum Zeeland verrast, daagt uit, intrigeert en vermaakt de bezoeker op verschillende manieren en is absoluut een bezoek waard!

Adres Industrieel Museum Zeeland

Westkade 114
4551 LA Sas van Gent
Telefoon: 0115-690985

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs