Der Aa-Theater Groningen

Der Aa-Theater Groningen

Der Aa-Theater is een historisch theater in hartje Groningen.

Akerkstraat 11
9712 BD Groningen

Telefoon: 050 311 7738

Der Aa-Theater Groningen is een prachtig, authentiek lijst-theater in hartje Groningen. Voor al uw toneel-, muziek- en dansvoorstellingen.

Der Aa-Theater Groningen

Het Der Aa-Theater is eigendom en thuishaven van stichting De Grunneger Sproak. Het pand dateert uit de jaren twintig van de vorige eeuw. Het was het verenigingsgebouw voor de stedelijke ‘verainen de Grunneger Sproak’.
In de periode van 1995 tot 2010 werd het gebouw verpacht.

In  2010  is de ‘verainen’ omgezet in een stichting. Sindsdien exploiteert Stichting De Grunneger Sproak het pand zelf. Het theater kreeg de functie van weleer: een podium bieden aan allerlei vormen van cultuur, in het bijzonder Groningstalige. De naam is veranderd in Der Aa-Theater, omdat ook alle niet-Groningse culturele activiteiten van harte welkom zijn! De deuren van Der Aa-Theater staan wagenwijd open voor bijeenkomsten, voorstellingen, presentaties, trainingen, repetities, exposities en noem maar op.

Het theater heeft jaarlijks een bescheiden agenda met leuke voorstellingen!

Adres Der Aa-Theater

Akerkstraat 11
9712 BD Groningen
Telefoon: 050 311 7738

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs