Cobra Museum voor Moderne Kunst

Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

Telefoon: 020 5475050
E-mail: [email protected]

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, gevestigd in Amstelveen, stelt de kunst en het gedachtegoed van de Cobra-beweging centraal. Het Cobra Museum toont het hele jaar diverse tijdelijke tentoonstellingen.

Cobra Museum voor Moderne Kunst

Cobra behoort tot de canon van de kunstgeschiedenis, maar de ‘geest’ van Cobra is nog springlevend. Het belang van een alternatieve cultuur, gebaseerd op internationale solidariteit en creativiteit, is in onze huidige wereld belangrijker dan ooit. Het Cobra Museum verbindt de collectie en de geschiedenis van Cobra dan ook actief aan hedendaagse kunstenaars, moderne kunststromingen en de actualiteit. Zowel nationaal als internationaal.

Cobra-beweging

Op 8 november 1948 is de Cobra-beweging in Parijs opgericht. Kunstenaars en dichters uit diverse Europese landen waren lid. De vreugde van totale geestelijke en artistieke vrijheid en spontaniteit moest een tegenwicht bieden aan de nachtmerrie van de oorlog. Cobra zorgde in Nederland voor grote ophef. In kranten werd gesproken over geknoei, gekladder en verlakkerij. Intussen is het toen zo revolutionaire Cobra verankerd in de Europese kunstgeschiedenis. Daarin wordt Cobra voornamelijk geassocieerd met kleurrijke, expressief-spontane schilderkunst die nog lang invloed heeft gehad.

Beleef unieke tentoonstellingen en activiteiten die kunst en vrijheid vieren.

Contact Cobra Museum voor Moderne Kunst

Sandbergplein 1
1181 ZX Amstelveen

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs