Batavialand

Batavialand

Oostvaardersdijk 01-09
8242 PA Lelystad

Telefoon: 0320 - 225900

Een dagje uit in Batavialand is voor jong en oud! De Bataviawerf in Lelystad is opgericht in 1985.

Batavialand

Batavialand is een van de meest interactieve musea voor alle kinderen. In het museum zijn er tal van doe-opdrachten, interessante speurtochten en vele workshops leren de kinderen over meer dan 7.000 jaar leven op de grens van land en water. Om de kinderen te leren, zien en voelen gaan ze spelenderwijs ervaren over de overzeese handel van vroeger. Hoe ging het besturen van een schip en hoe worden de dijken gebouwd tegen overstromingen, hier leren de kinderen het allemaal!  De kinderen komen niet alleen alles over de geschiedenis van de Nederlandse wateren te weten; ze kruipen er helemaal in!

Op de binnen- en buitenlocatie van Batavialand is genoeg te beleven voor jong en oud!

Batavialand is een ware ontdekkingsreis door de Nederlandse overzeese geschiedenis. In het museum gaan de kinderen op avontuur door de jaren heen. Buiten op de werf maken de kinderen in de authentieke werkplaatsen kennis met de ambachten door zelf ijzer te smeden en touw te slaan.

Bij de eerste stap in het museum begint het avontuur voor het hele gezin. Door de vele activiteiten voor jong en oud is een bezoek aan Batavialand ideaal voor een dagje uit met kinderen.

VOC-schip

ER staat een prachtige reconstructie van VOC-schip op de de Bataviawerf waar u alles ervaart over het harde leven aan boord. U kunt er struinend over de dekken lopen en dan bent u weer helemaal terug in de 17de eeuw. Leer alles over de Gouden Eeuw en hun ambachten. Leer hoe het is om te smeden en om touw te maken.

Een museum saai? Batavialand zeker niet! 

Adres Batavialand

Oostvaardersdijk 01-09
8242 PA Lelystad
Telefoon: 0320 – 225900

Foto: Batavialand

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland