Concert Margriet Hoenderdos

Concert Margriet Hoenderdos

Concert door Fie Schouten baskarinet & Manuela Tessi dans

Sela (Aire) of November ’96 van Margriet Hoenderdos (1952-2010) is een compositie van 60 minuten voor basklarinet en beweger, te lang niet uitgevoerd, daarmee ontsluiting van Nederlands erfgoed.

Hoederdos gaf haar werken vaak de naam van de maand waarin zij haar werk af had, in dit geval November ’96 en zij begeleidde ze van slechts zeer summiere uitleg. De muziek spreekt voor zich en de interpretatie is helemaal voor de luisteraar. Dit werk duurt 60 minuten en begeeft zich rondom één gegeven (thema ‘articulatie’) waarop steeds hele subtiele variaties gemaakt worden.

Manuela Tessi: Wat mij drijft in mijn werk is het verlangen om de relatie tussen de muzikaliteit van beweging en geluid te begrijpen. In mijn bewegingsonderzoek zoek ik naar sensualiteit en belichaming in dans, vaak refererend aan kinesthetische empathie, hoe wordt de beweging gelezen door de toeschouwer, niet alleen met de ogen en het intellect, maar waargenomen op een visceraal niveau.

Datum: maandag 1 april
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: gratis (exclusief museumtoegang)
Aanmelden: via de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs