Concert Margriet Hoenderdos

Concert Margriet Hoenderdos

Concert door Fie Schouten baskarinet & Manuela Tessi dans

Sela (Aire) of November ’96 van Margriet Hoenderdos (1952-2010) is een compositie van 60 minuten voor basklarinet en beweger, te lang niet uitgevoerd, daarmee ontsluiting van Nederlands erfgoed.

Hoederdos gaf haar werken vaak de naam van de maand waarin zij haar werk af had, in dit geval November ’96 en zij begeleidde ze van slechts zeer summiere uitleg. De muziek spreekt voor zich en de interpretatie is helemaal voor de luisteraar. Dit werk duurt 60 minuten en begeeft zich rondom één gegeven (thema ‘articulatie’) waarop steeds hele subtiele variaties gemaakt worden.

Manuela Tessi: Wat mij drijft in mijn werk is het verlangen om de relatie tussen de muzikaliteit van beweging en geluid te begrijpen. In mijn bewegingsonderzoek zoek ik naar sensualiteit en belichaming in dans, vaak refererend aan kinesthetische empathie, hoe wordt de beweging gelezen door de toeschouwer, niet alleen met de ogen en het intellect, maar waargenomen op een visceraal niveau.

Datum: maandag 1 april
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Kosten: gratis (exclusief museumtoegang)
Aanmelden: via de website

Dagje eropuit

ik wil kamperen

Ik wil kamperen

Essentiële tips voor kamperen: wat je nodig hebt, kiezen tussen tent of caravan, backpacken of camping, wandelen of fietsen, en de beste plekken in Nederland. Bezoek wattedoenvandaag.nl voor uitjes en evenementen per provincie.

Uitgelicht in Nederland

Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen

Echt Friesland ontdekken

Friesland is een prachtige provincie, vol met de mooiste wateren en pittoreske dorpjes. Beleef het échte Friesland: Ontdek de provincie door te kamperen.

Blogs