Kruideniersmuseum

Kruideniersmuseum

Hoogt 10
3512 GW Utrecht

Telefoon: 030 - 200 6955
E-mail: [email protected]

Verscholen in het hart van de stad Utrecht en gevestigd in een prachtig gerestaureerd 17e eeuws pand ligt het Kruideniersmuseum. Hier gaat de bezoeker terug in de tijd; toen de supermarkt van nu nog het kruidenierswinkeltje op de hoek was. Waar de rijst of de suiker nog in papieren zakken werden geschept en het zoethout nog 1 cent kostte.

Kruideniersmuseum

Wie het museum binnengaat, waant zich in het midden van de vorige eeuw. Het begint al bij het voor velen zo bekende geluid van het winkelbelletje als de deur wordt geopend. En tegen de wand staan in de schappen, die tot aan het metershoge plafond reiken, producten en merken van fabrikanten en kruideniers. Sommige van die merken bestaan nog steeds, andere zijn uit de schappen van de moderne supermarkt verdwenen.

Het Kruideniersmuseum is echter meer dan nostalgie. Het laat ook in beeld en geluid de wording van de moderne supermarkt zien. Een bezoekje meer dan waard.

De toegang is gratis!

Adres Kruideniersmuseum

Hoogt 10,
3512 GW Utrecht

Openingstijden:
Dinsdag tot en met donderdag : 12.30-16.30 uur
Vrijdag en zaterdag: 11.30-17.00 uur

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs