Haarlemse Hofjes wandelroute

Haarlemse Hofjes wandelroute

Het ‘verborgen groen’ worden ze ook wel genoemd, de Haarlemse hofjes. Via de Haarlemse Hofjes wandelroute kom je langs alle prachtige hofjes die Haarlem rijk is. Bewonder het prachtige groen dat zich midden in de stad bevindt. Diverse beelden, straatjes en winkeltjes zult u tijdens deze wandeling tegen komen, een wandeling door- en langs de hofjes van Haarlem zijn zeker de moeite waard om even gezien te hebben. Vergeet vooral uw fotocamera niet. De wandelroute duurt ongeveer anderhalf uur.

Lees meer over de Haarlemse Hofjes

Inleiding van de wandeling naar de Haarlemse Hofjes

De wandeling ‘Haarlemse Hofjes’ leidt u langs de verborgen rustoorden in de stad. Achter de zware deuren en verscholen toegangspoorten vindt u de Haarlemse hofjes met schattige huisjes en fraaie tuinen.De prachtige hofjes die Haarlem rijk is, herinneren ons nog steeds aan lang vervlogen tijden. De hofjes werden gesticht door de gegoede burgerij als opvang voor behoeftige ouderen en bejaarde vrouwen. Zij werden gehuisvest in kleine woningen, die aan een als tuin ingericht binnenhof lagen.

De toegang tot deze woongebiedjes werd meestal gevormd door een aan de straat-zijde gelegen poort. Deze route start op de Grote Markt en duurt ongeveer 1,5 uur.
(Het is tevens mogelijk deze route te starten vanaf het VVV-informatiekantoor aan het Verwulft. Begint u dan met lezen op het punt aangegeven met ***)

Bezoek de website

Dagje eropuit

Wat te doen in de Lente

Wat te doen in de Lente

Het is weer Lente! We kunnen weer genieten van langere dagen en de zon! hou jij een grote schoonmaak en ga je er ook genieten van de Lente?

wat te doen met pinksteren

Wat te doen met Pinksteren

Binnenkort is het weer zover, Pinksteren. Net het uitgebreide Hemelvaartsweekend achter de rug, waarom dat vakantiegevoel niet verlengen met een gezellig Pinksterweekend?

Uitgelicht in Nederland

Geniet van een dag rust

Geniet van een dag rust

Ontdek de ultieme ontspanning in Nederland's beste privé wellnesscentra. Geniet van luxe en voor een onvergetelijke rustervaring.

Blogs