Observeum – museum & sterrenwacht Burgum

Observeum is een unieke combinatie van een museum en sterrenwacht.

Observeum – museum & sterrenwacht Burgum

In het museum zijn verschillende vaste collecties ondergebracht. Zo is er Fries zilverwerk te zien, zijn er geologische en archeologische vondsten te bezichtigen en is er aandacht voor de streekgeschiedenis met vele voorwerpen. Verder zijn er herinneringen aan lokale beroemde personen zoals Hendrik Bulthuis, de ontwerper van de BM-er. Van Jakob Franke is er een uitgebreide collectie fotografica te bewonderen.

De Sterrenwacht organiseert iedere vrijdagavond (en eerste zaterdag van de maand) een kijkavond waarop de bezoeker  met verschillende telescopen naar maan, sterren en planeten kan kijken. Het heeft zelfs een planetarium zodat ook overdag en bij bewolkt weer genoten kan worden van wat er anders met het blote oog geobserveerd kan worden. 

In het museumdeel is de tentoonstelling ‘Bulthuis’ over de ontwikkeling van de watersport in Friesland. De expositie ‘ Minsken’  met een unieke collectie Fries zilverwerk en klederdracht en kun je beleven hoe in de Middensteentijd geleefd werd in het hart van Friesland aan de Burgumer Mar. 

Observeum is gevestigd aan de Menno van Coehoornweg 9 te Burgum en geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 tot 17:00 uur en op vrijdagavond van 19:00 tot 22:00 uur.  

Bestel hier tickets

Ligplaats Observeum – museum & sterrenwacht

Menno van Coehoornweg 9
9251 LV Burgum

Bezoek de website

……………………………………………………………………………………………………………………….