Heerenveen Museum

Heerenveen Museum

In het Heerenveen Museum maakt u kennis met de Heeren van ’t Veen

Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen

Telefoon: 0513–623408

In het Heerenveen Museum maakt u kennis met de Heeren van ’t Veen, de steggelende grietenijen en de humoristische gebeurtenissen rond de grietenijgrens.

Heerenveen Museum

Ontdek hoe Heerenveen de bijnaam het Friese Haagje kreeg. Maar zie ook het leven van de (veen)arbeiders en de barre arbeidsomstandigheden. De blikvanger is de spectaculaire stadsmaquette van Heerenveen anno 1830, nog steeds de grootste stadsmaquette van heel Nederland!

Op de verdieping staat ‘Gemaakt in Heerenveen’ centraal. Heerenveens zilver, een lustoord in Oranjewoud, indrukwekkende kunstwerken van onder andere Dirk Piebes Sjollema, Jan Mankes en Tjeerd Bottema, doelpunten en olympische kampioenen, er wordt van alles gemaakt in Heerenveen.

De nostalgische Zolder van Pake blijft favoriet bij onze bezoekers. Onderdeel van het Heerenveen Museum is het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Ontdek de vooruitstrevende ideeën van deze vrijheidsdenker, ook wel de apostel van de veenarbeider genoemd. Zijn verlangen naar een (in zijn ogen) eerlijke en sociale maatschappij waar iedereen dezelfde rechten heeft en vrij is. Hoe Domela de arbeiders aanspoorde voor zichzelf op te komen en niet langer slaafs te zijn.

Adres Heerenveen Museum

Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Telefoon: 0513–623408

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland