Pride Amsterdam

Pride Amsterdam

Augustus | alle kleuren van de regenboog, be who you want to be!

De Nederlandse hoofdstad kleurt regenboog tijdens de Pride maand in Amsterdam.

Pride Amsterdam

Tijdens Pride Amsterdam mag je vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag je houden van wie je wilt. Eén weekend per jaar bepalen LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender en meer…) in de hoofdstad de norm. Amsterdam kleurt regenboog! Alle leeftijden komen voorbij tijdens Pride Amsterdam, gekleed in roze tutu’s, glitterpakjes en T-shirts met gevatte teksten. Het feit dat Nederland de individuele vrijheid zo open en gezamenlijk met de rest van de stad kan vieren maakt dat veel grotere Prides als New York, Madrid en São Paulo jaloers zijn op Amsterdam.

“Pride Amsterdam is niet zomaar een evenement. Het staat symbool voor de open en tolerante stad die we willen zijn. We vieren de vrijheid jezelf te kunnen zijn. Al twintig jaar is de botenparade onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en niet meer weg te denken uit onze binnenstad.” Aldus voormalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan.

Het jaarlijkse hoogtepunt is de wereldberoemde en unieke Canal Parade bestaande uit een bonte stoet van 80 boten en honderdduizenden enthousiaste en kleurrijk uitgedoste bezoekers en supporters.

Be who you want to be!

Locatie Pride Amsterdam

Grachten van Amsterdam

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs