Paardenmarkt Elst

Paardenmarkt Elst

September | Paardenmarkt Elst is met een geschiedenis die meer dan 750 jaar teruggaat een springlevend evenement!

Paardenmarkt Elst is met een geschiedenis die meer dan 750 jaar teruggaat een springlevend evenement!

Paardenmarkt Elst

Tijdens de Paardenmarkt in Elst worden er meer dan 1.250 paarden en pony’s aangevoerd. Dit evenement is een van de laatste authentieke markten met een economische functie waar nog grote aantallen paarden en pony’s worden verhandeld.

Elst is deze dag DE plaats waar paarden uit heel Nederland samenkomen en van waaruit ze de wereld overgaan. Behalve KWPN rij- en tuigpaarden, staan er Friese en Gelderse paarden maar ook een veelheid van andere buitenlandse rassen en soorten in alle kleuren en maten. De paarden staan ruim opgesteld en er is hooi en water voor de dieren.

Naast de paardenmarkt zijn er ook diverse shows en voltige-demonstraties op het plein tegenover het Gemeentehuis. De Paardenmarkt trekt ieder jaar ca. 40 000 bezoekers. Er zijn veel buitenlandse kooplieden aanwezig en de handel is meestal levendig. De markt begint officieel om 4.00 uur en eindigt om uiterlijk 16.00 uur.

Locatie Paardenmarkt Elst

De Paardenmarkt is in het centrum van het dorp Elst.

Bezoek de website

Dagje eropuit

Margedag Tips

Margedag Tips

Ontdek 10 leuke en gevarieerde activiteiten voor een margedag met kinderen, inclusief 5 gratis uitjes voor een betaalbare dag vol plezier!

Uitgelicht in Nederland

Blogs